Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regi Evers Gaststätte Regina Evers Hommersum

Regio

In memoriam: Regi Evers

Regi Evers, icoon van Hommersum’s dorpscafé aan de Nederlands-Duitse grens, overleed op 7 november na meer dan 50 jaar dienst. Haar warme gastvrijheid en rol in de lokale gemeenschap worden herinnerd als een verlies voor Hommersum.

Op dinsdag 7 november 2023 is Regi Evers, de geliefde eigenaresse van het dorpscafé Gaststätte Regina Evers aan de grens in Hommersum, overleden. Met meer dan 50 jaar achter de tap was zij het gezicht van Hommersum voor velen. Haar overlijden laat een leegte achter in het hart van dit kleine dorp aan de grens bij Ottersum.

 

Regi Evers werd geboren op 29 april 1932, in een tijd die gekenmerkt werd door oorlog en ontberingen. Haar ouders runden destijds al het dorpscafé in Hommersum. Tijdens het einde van de oorlog moest het gezin Evers vluchten, waarbij haar vader het leven liet.

 

Na de terugkeer moest haar moeder, Hanna Evers, het café alleen runnen. Regi, als oudste van acht zonen, besloot haar moeder te helpen, hoewel ze eigenlijk liever als verkoopster in een bakkerij wilde werken.

 

In 1965 nam Regi het roer van het dorpscafé over. Ze bleef ongetrouwd en leidde het café met toewijding. Het was zes dagen per week geopend, en alleen op donderdag had ze een vrije dag om inkopen te doen en tijd door te brengen met familie.

 

Meer dan vijf decennia lang verwelkomde Regi gasten met een warm woord, vooral tijdens de zomermaanden, toen fietsers en wandelaars uit Nederland en Duitsland hier pauzeerden.

 

Ondanks dat ze de laatste jaren moeite had met lopen, liet Regi haar gastvrijheid niet vervagen. Zelfs tijdens de coronapandemie, toen het café tijdelijk moest sluiten, miste ze het dagelijkse contact met mensen.

 

Na de lockdown kreeg ze hulp van haar neef Holger, maar haar gezondheid verslechterde, waardoor hij steeds meer taken in het café op zich nam.

 

Op dinsdag 7 november heeft Regi het leven achter de toog achtergelaten. Haar familie beschrijft het treffend:

 

“Het gezicht van Hommersum heeft voor altijd de ogen gesloten.”

 

De gemeenschap in en rondom Hommersum deelt in het verdriet en wenst de familie veel sterkte bij dit verlies. De begrafenis van Regi Evers vindt plaats op dinsdag 14 november om 14.30 op de begraafplaats bij de St. Petruskerk in Hommersum, gevolgd door een mis in de kerk.

 

 

Verwant

Regio

In het nabij Gennep gelegen dorpje Hommersum werden deze zomer cortenstalen informatieborden onthuld bij historische gebouwen. Pastor Uchenna Aba zegende de borden, die dienen...

Milsbeek

De Sint Jansberg, ten noordoosten van Gennep, is door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap benoemd tot Icoon Landschap, een erkenning voor zijn natuurlijke schoonheid en...

Sport

Winnaars van de Strava Challenge Col du St. Jean in Milsbeek ontvingen prijzen van wielerlegende Peter Winnen, gesponsord door Giant Bikestore Milsbeek. Burgemeester Hans...

Gemeente Gennep

Noord-Limburg heeft een belangrijke Regio Deal gesloten met de overheid ter waarde van 900 miljoen euro, gericht op verbeteringen in gezondheid, werkgelegenheid, veiligheid en...