Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Jubileumoptredens BJ Baartmans

In het najaar van 2018 viert BJ Baartmans zijn 20 jarig jubileum als singer songwriter. Voor deze gelegenheid is VERZAMELAAR verschenen. De plaat is lovend ontvangen. Tijdens de najaarstoer zal BJ een avontuurlijke reis maken door zijn muziekverleden. Kijk voor meer info en speeldata op www.Gennep.News.

In het najaar van 2018 viert BJ Baartmans zijn 20 jarig jubileum als singer-songwriter: uitvoerder van eigen werk. Eerder was hij al actief als songschrijver en gitarist in verschillende bands maar het album The Pawnshop Guitar Chase uit 1998 markeert een nieuwe fase in de carrière van de Boxmeerse muzikant.

 

 

Een dertiental “BJ” albums volgden, eerst met Engelstalig repertoire maar vanaf 2005 met vooral in het Nederlands geschreven nummers. Muzikaal bevinden die zich op een kruispunt van folk, blues, soul en pop, ironisch genoeg het best te vangen onder de noemer Americana. Met beschouwende en verhalende, heel persoonlijke maar ook relativerende teksten waarin een bonte stoet aan personages en plaatsen voorbij trekt.

 

 

VERZAMELAAR

 

 

Ter gelegenheid van dit jubileum is ook een nieuw album verschenen. Het heet VERZAMELAAR en bevat 13 Nederlandstalige liedjes, waarvan 3 instrumentaal. De plaat is door de muziekpers lovend ontvangen.

 

 

https://www.facebook.com/bj.baartmans/posts/2027937883936085?__xts__[0]=68.ARBbqYIvrFFHgJDapP5rki1BWaMhUTf99uyC84Ygx6ITdjPd0Nv4LZIYycpdo07XIukeNgWCM9z2vWqLvfLPhgW8DU4gIyQKIentsp8hfALFUcowSwOgwhqj3nJNCebD8riaFU4VKteqvDTmbOvk__6SxEWuCSdFHQ4RIoHg42kTLM9ymxE-hA&__tn__=-R

 

 

Zijn stijl is geïnspireerd op allerhande Amerikaanse rootsmuziek, maar in zijn teksten zoekt hij het dichter bij huis. Ze kenmerken zich door een ontwapenende directheid en een lichtvoetige diepte. En godzijdank zijn ze geheel onaangetast door het Nederlandse cabaret virus. De bard van Boxmeer, zoals hij wel wordt genoemd, is een uitzonderlijke duizendpoot die beslist meer aandacht in de media verdient.

 

 

Dat schrijft Herman van der Horst, Lust For Life/OOR. En Frans Pollux, journalist zanger en tv-presentator, omschrijft BJ’s werk als volgt:

 

 

Er zijn eigenlijk drie BJ’s. De gitarist, natuurlijk. De tekstdichter – even virtuoos met taal als zijn vingers met snaren. En de ervaren zanger. Op deze plaat hoeven ze niet om ruimte te vechten, ze krijgen beurtelings voorrang. De gitaar is overal, en mag schitteren in de instrumentale nummers. De doorleefde stem geeft aan alle teksten een diepere laag, zelfs aan die met een knipoog. Het is vooral heerlijk om te horen dat na zoveel jaren, na zoveel albums en na zoveel dienstbaarheid aan andere muzikanten, zijn creativiteit nog lang niet is opgedroogd. BJ Baartmans verpakt zijn leven in liedjes, en doet ons naast muzikaal genot een hoop levenswijsheid cadeau. Drie Baartmannen voor de prijs van één.

 

 

BJ Baartmans

 

 

BJ werkte in de studio en op het podium met een heel divers gezelschap musici uit de binnen- en buitenlandse rootsscene. De afgelopen jaren als bandlid ondermeer met BJ’s Wild Verband, Iain Matthews (in Matthews Southern Comfort), Hidden Agenda Deluxe, Frans Pollux, JW Roy en André Manuel en als sessiemuzikant met o.a. Jeff Finlin, Carter Sampson, Levi Parham, David Corley en Oh Susanna.

 

 

Tijdens de najaarstoer zal BJ een avontuurlijke reis maken door zijn muziekverleden. Onder het motto ‘solo maar niet alleen’. Daarmee de uitdaging van een zo recht voor z’n raap mogelijk uitgevoerd programma niet schuwend, ideaal voor een intieme, luisterrijke setting. BJ doet onze regio de komende tijd op de volgende momenten aan:

 

 

  • 28 september, Nijmegen, Thiemeloods
  • 3 oktober, Boxmeer, De Weijer
  • 6 oktober, Venlo, Sounds Instore (s’middags)
  • 10 oktober, Eindhoven, De Rozenknop

 

 

Meer info op bjbaartmans.nl.

 

 

Verwant

Carnaval

Emile Roemer, de gouverneur van Limburg en inwoner van Gennep, is het middelpunt van de nieuwe Limburgse carnavalshit "Ich bin Emile" (Ik ben Emile)....