Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kaarten voor Het Marikenhuis
Kaarten voor Het Marikenhuis

Regio

Kaarten voor Het Marikenhuis

Bijna 150 Bridgers uit de regio kwamen bijeen bij MSD Boxmeer voor een Bridgedrive ten behoeve van Het Marikenhuis. De opbrengst van € 5000,- werd op 10 april overhandigd. Het Marikenhuis biedt ondersteuning aan kankerpatiënten en hun naasten.

In het hart van MSD Boxmeer kwamen bijna honderdvijftig kaartfanaten op zaterdag 2 maart samen voor een bijzondere reden: het ondersteunen van Het Marikenhuis.

 

Georganiseerd door de Rotaryclub Cuijk-Maaskant, kreeg dit liefdadigheidsevenement een flinke boost door de gulle bijdragen van sponsors, resulterend in een divers prijzenpakket waar de Bridgers voor streden.

 

Maar het hoogtepunt van de avond kwam op woensdag 10 april, toen een cheque ter waarde van maar liefst vijfduizend euro aan Het Marikenhuis werd overhandigd.

 

De Bridgers, afkomstig uit Gennep, het Land van Cuijk, Mook en Bergen, zorgden voor een sfeervolle avond vol kaartplezier. Deze Bridgedrive, georganiseerd door de Rotaryclub, markeert al de veertigste keer dat deze gemeenschap samenkomt voor een goed doel.

 

Het Marikenhuis

 

Maar wat is Het Marikenhuis eigenlijk? Het is een warme vrijwilligersorganisatie die mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden ondersteunt. Van psychosociale hulp tot samenwerking met diverse zorginstellingen, Het Marikenhuis staat klaar voor iedereen in de regio Land van Cuijk en Nijmegen, zonder de noodzaak van een verwijzing.

 

De betrokkenheid van Rotaryclub Cuijk-Maaskant stopt niet bij deze ene cheque. Met bijna vijftig leden, verspreid over verschillende gemeentes, waaronder het Land van Cuijk, Mook, Middelaar, Gennep en Bergen, is deze club een kracht van verandering.

 

Opvallend is de recente instroom van vrouwelijke leden, die de dynamiek van de club versterken. Hun wekelijkse bijeenkomsten in Riche Boxmeer zijn niet alleen momenten van gezelligheid, maar ook kansen om goede doelen te steunen, zoals de aankomende SantaRun.

 

Het Marikenhuis mag dan de cheque hebben ontvangen, maar de echte winnaars zijn degenen die door hun inzet en vrijgevigheid worden geholpen. Rotaryclub Cuijk-Maaskant en de Bridgers hebben opnieuw bewezen dat samenwerking en compassie krachtige instrumenten zijn in de strijd tegen kanker.

 

Foto: Voorzitter Johan Arts van Rotaryclub Cuijk-Maaskant overhandigt de cheque bij Sociom in Boxmeer. Van links naar rechts: Paul Gijsen, Johan Arts, Marie-José Dousi, Jeannette Posthumus, Wim van Buerden.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...