Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ingrid Voncken gouverneur Emile Roemer Provinciale Staten Koninklijke onderscheiding

Regio

Koninklijke onderscheiding voor Ingrid Voncken

Op 28 maart 2023 ontving voormalig wethouder en CDA-raadslid in de gemeente Gennep, Ingrid Voncken, een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van gouverneur Emile Roemer tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten in de huidige samenstelling.

 

Ingrid Voncken was een van de vier scheidende Statenleden die deze onderscheiding ontvingen voor hun inzet voor het welbevinden en de welvaart van Limburgers.

 

Voncken was lid van Provinciale Staten van 2003 tot 2011 en van 2019 tot haar afscheid in 2023. Gedurende deze periode heeft zij zich ingezet voor de Limburgse samenleving en heeft zij haar grondige dossierkennis en inzicht in de processen van de politiek gecombineerd met aandacht voor de mens achter het dossier.

 

De gouverneur prees Voncken om haar positieve humeur en haar goede voorbereiding tijdens vergaderingen. Als voormalig wethouder van Gennep, waar zij verantwoordelijk was voor de portefeuille Cultuur, heeft Voncken zich ook ingezet voor het culturele erfgoed van Limburg en Gennep. Zo was zij van januari 2015 tot 2022 voorzitter van Museum Het Petershuis.

 

De Koninklijke Onderscheiding die Voncken ontving, is een erkenning van haar bijdrage aan de Limburgse samenleving en haar inzet als volksvertegenwoordiger.

 

 

 

Foto: limburg.nl

 

Verwant

Gennep

Hé jij daar! Heb jij altijd al willen weten hoe het is om een echte archeoloog te zijn? Grijp dan nu je kans tijdens...

Culthis

In de laatste aflevering van het seizoen 2022/2023 van de CultHis Podcast, die deze maand wordt uitgebracht, neemt de redactie van CultHis haar luisteraars...

Ven-Zelderheide

Op maandag 29 mei werden twee bijzondere inwoners uit de gemeente Gennep geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de onderscheidingen uit...

Gennep

Wilma Bertrams-Hoose en Karel Roelofs zijn twee kunstenaars die momenteel hun werken tentoonstellen in Museum Het Petershuis. Van 20 mei tot en met 2...