Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Eco-schools Elzendaalcollege Boxmeer_132010

Regio

Onderscheiding Eco-team Elzendaalcollege-Metameer

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer in Boxmeer nemen concrete stappen voor duurzaamheid, ontvangen een zilveren onderscheiding van Eco-Schools Nederland en hebben plannen voor verdere milieuvriendelijke initiatieven op school.

Leerlingen van het Elzendaalcollege-Metameer barsten van de geweldige ideeën om hun school en de wereld een stukje groener te maken. Ze zijn vastbesloten om duurzaamheid serieus te nemen, en ze laten dat zien door actie te ondernemen.

 

Op vrijdag 27 oktober ontving het Eco-team van de school zelfs een zilveren onderscheiding van Eco-Schools Nederland voor hun inspanningen.

 

Maar wat houdt dat allemaal in? Nou, de leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer willen niet alleen praten over milieuproblemen, ze willen er echt iets aan doen. Ze hebben al een aantal indrukwekkende dingen gedaan, zoals het verzamelen van statiegeldflessen en blikjes, het scheiden van afval, het recyclen van materialen, en zelfs het plaatsen van vleermuizenkasten en insectenhotels op hun schoolplein in Boxmeer.

 

De docenten en leerlingen in het Eco-team hebben grote ambities. Ze willen ervoor zorgen dat duurzaamheid een vast onderdeel wordt van het onderwijs en de schoolomgeving. Wat zo geweldig is, is dat de leerlingen zelf beslissen waar ze aan willen werken. Ze hebben al brons behaald in het Eco-Schools-programma door bijvoorbeeld het apart inzamelen van statiegeldflessen en blikjes op school, en door plastic afval gescheiden in te zamelen. Ook hebben ze planten in school geplaatst en leuke vogelhuisjes op het schoolplein gezet.

 

Maar ze zijn nog niet klaar! Hun volgende doel is het behalen van de groene vlag, en ze hebben al tal van plannen. Ze willen het gebruik van papier verminderen, meer aandacht besteden aan recycling op school, deelnemen aan warme truiendagen en zelfs een “Meat Free Monday” invoeren, waarbij ze geen vlees eten om de belasting van het milieu te verminderen.

 

Wat dit allemaal nog specialer maakt, is dat elke vestiging van Elzendaalcollege-Metameer zijn eigen Eco-team heeft. Docenten en leerlingen werken samen om hun school duurzamer te maken, en ze inspireren elkaar met geweldige ideeën. Zo voelen de leerlingen zich niet alleen verantwoordelijk voor zichzelf, maar ook voor anderen en de wereld om hen heen.

 

Het Eco-team van Elzendaalcollege-Metameer in Boxmeer heeft laten zien dat zelfs kleine acties een groot verschil kunnen maken voor een groenere toekomst. Ze hebben hun zilveren onderscheiding zeker verdiend voor al hun duurzame inspanningen in en rond de school.

 

Verwant

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...

Regio

Leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer hebben een succesvolle uitwisseling gehad met Duitse partnerscholen. Ze bezochten Kleve en Goch, leerden nieuwe woorden en culturen kennen....

Gemeente Gennep

Feest, drie scholen in de regio Gennep vieren succesvolle examenuitslagen. Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer verwelkomen geslaagden feestelijk. Trots en vreugde overheersen. Diploma-uitreikingen volgen binnenkort.

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!