Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Welzorg winkel Maasziekenhuis

Regio

Leven met een stoma: voeding en beweging

Op zaterdag 15 april organiseert het Maasziekenhuis Pantein een informatiebijeenkomst over voeding en beweging voor mensen met een stoma. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Voor en na de lezingen en in de pauze is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Je kan je aanmelden via het formulier op onze website: www.maasziekenhuispantein.nl.

Op zaterdag 15 april organiseert het Maasziekenhuis Pantein een informatiebijeenkomst over voeding en beweging voor mensen met een stoma. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Voor en na de lezingen en in de pauze is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Voeding

Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk voor je gezondheid, en dat geldt voor iedereen, ook als je een stoma hebt. Maar hoe pak je dat aan? Kan je gewoon blijven eten en drinken zoals je dat altijd deed, of moet je je voedingspatroon aanpassen? De diëtist kan je antwoord geven op deze vragen en nog veel meer vertellen over voeding bij een stoma.

Beweging

Ook voldoende bewegen is belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Er zijn veel manieren om actief te zijn met een stoma, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen. In feite zijn alle sporten mogelijk. Tijdens deze lezing geven de fysiotherapeut en de ergotherapeut informatie over bewegen en sporten met een stoma.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis. Je kan je aanmelden via het formulier op de website. Als je een stoma hebt of iemand kent die dat heeft, mis dan deze kans niet om waardevolle inzichten en ondersteuning te krijgen.

 

Verwant