Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Liberation Route Europese toproute

Het European Institute for Cultural Routes heeft Liberation Route Europe gecertificeerd als ‘Culturele Route van de Raad van Europa’. De Liberation Route is erkend voor onderzoek, ontwikkeling, samenwerking en culturele toerisme.

 

 

Het bij deze Europese kwalificatie behorende diploma zal later dit jaar officieel worden uitgereikt op het jaarcongres van het European Institute for Cultural Routes in Roemenië. Directeur Rémi Praud van de Stichting Liberation Route Europe over deze erkenning:

 

 

De certificering van de culturele route erkent een aantal jaren van inspanning voor de ontwikkeling van een transnationaal netwerk dat de belangrijkste regio’s met elkaar verbindt. De route volgt de opmars van de geallieerden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het certificaat is voor de erkenning van een gedeeld erfgoed enorm van belang, en we zijn verheugd over de nieuwe mogelijkheden dat dit label vermoedelijk zal openen voor onze organisatie.

 

 

Met deze certificering bevindt Liberation Route Europe zich in het gezelschap van circa 35 Europese toproutes, zoals onder meer de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, de Vikingroute en de Hanzeroute. Ze bestrijken een reeks verschillende thema’s, van architectuur en landschap tot religieuze invloeden, van gastronomie en immaterieel erfgoed tot de belangrijkste figuren van de Europese kunst, muziek en literatuur.

 

 

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden bij de bevrijding van Europa in 1944-1945.

 

 

Liberation Route Gennep

 

 

In Gennep loopt de Liberation Route langs bijzondere locaties met spannende verhalen uit die tijd. De route is deels te bewandelen via het wandelknooppuntennetwerk. De wandeling begint bij de Martinustoren. Hier is een infopaneel te vinden en op de tweede etage is filminformatie. De Martinustoren is gratis toegankelijk.

 

 

Europe Remembers

 

 

Met meer dan 250 partners geeft Liberation Route Europe in 2019/2020 invulling aan: ‘Europe Remembers’, een grootschalige internationale campagne ter herdenking van 75 Jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, de ontwikkeling van een internationale reisgids in samenwerking met de gerenommeerde uitgever Rough Guides, de realisatie van een lange-afstands-wandelroute van Londen naar Berlijn.

 

 

Reacties