Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maakindustrie
Europarlementariërs bezoeken expositie Einstein Telescope

Regio

Limburg: “Investeer in maakindustrie”

Limburg presenteert ambitieuze plannen voor verduurzaming van Chemelot, realisatie van Einstein Telescope en productie voor Defensie. Provincie roept formerende partijen en demissionair kabinet op tot samenwerking voor economische groei en werkgelegenheid.

De Provincie Limburg heeft in een brief aan de formerende partijen en het demissionaire kabinet ambitieuze plannen gepresenteerd. Deze plannen richten zich op de maakindustrie.

 

Maakindustrie

 

“Investeer nú met ons in behoud en groei van innovatieve maakindustrie”

 

De Provincie benadrukt dat deze initiatieven van groot belang zijn voor zowel Nederland als de regio Limburg.

 

Chemelot

 

De plannen voor de verduurzaming van Chemelot zijn niet alleen gericht op milieuverbeteringen, maar ook op het veiligstellen van de productie van essentiële basismaterialen. Deze materialen vormen de basis voor veel producten die we dagelijks gebruiken. De recente geopolitieke spanningen onderstrepen de noodzaak voor Nederland om zijn eigen maakindustrie te behouden en te verduurzamen.

 

Einstein Telescope

 

Naast de verduurzaming van Chemelot, richt de Provincie Limburg zich op het binnenhalen van de Einstein Telescope, een ambitieus project dat moet leiden tot nieuwe innovatieve bedrijven en werkgelegenheid. Daarnaast ziet Limburg kansen om bij te dragen aan de materieelbehoefte van Defensie, zowel door de ontwikkeling van materialen als door ervaring met grootschalige maakindustrie.

 

Oproep

 

Economie-gedeputeerde Stephan Satijn benadrukt het belang van samenwerking tussen de Provincie, de betrokken bedrijven en de politiek. Hij roept de formerende partijen en het demissionaire kabinet op om nu te investeren in deze initiatieven. Het gaat niet alleen om het behouden van bestaande banen, maar ook om het creëren van nieuwe kansen voor de toekomst.

 

Kansen

 

De Provincie Limburg ziet in deze plannen de mogelijkheid voor grote economische en sociale vooruitgang. Door te investeren in deze initiatieven kan Limburg zich ontwikkelen tot een sterk verbonden, duurzame regio met ruimte voor groei en innovatie. Dit zal niet alleen de positie van Limburg versterken, maar ook bijdragen aan de welvaart van Nederland als geheel.

 

Limburg-woning op komst

 

Foto: limburg.nl

 

Verwant

Gemeente Gennep

Een ambitieus project om de flessenhals in de Maas bij Gennep te verbreden, belooft de waterstand bij hoogwater aanzienlijk te verlagen. Met een investering...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Gemeente Gennep

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning...

Ven-Zelderheide

De sloop van De Uitkomst start op 17 juni 2024 om plaats te maken voor nieuwe woningen. Een nieuwe multifunctionele accommodatie in de kerk...