Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Limburg-woning op komst
Limburg-woning op komst

Regio

Limburg-woning op komst

Op de Brightlands Chemelot Campus wordt gewerkt aan een innovatief woonconcept met circulaire, modulaire woningen. Deze 100% Limburgse woningen, de Limburg-woning, gefinancierd door OPZuid en de Provincie Limburg, beloven duurzame oplossingen voor de stikstof- en wooncrisis.

Op de Brightlands Chemelot Campus werken Limburgse bedrijven en kennisinstellingen momenteel aan een nieuw en innovatief woonconcept dat de stikstof- en wooncrisis kan aanpakken: De Limburg-woning!

 

Onder leiding van de Brightlands Chemelot Campus wordt gewerkt aan circulaire en modulaire woningen. Deze woningen beloven niet alleen duurzame oplossingen, maar ook snelle realisatie. Binnenkort kunnen we de eerste rijtjeswoningen verwachten, klaar voor de markt in 2025.

 

Financiële steun komt van onder andere OPZuid, een EU-programma dat innovatie aanmoedigt, en de Provincie Limburg. Samen bouwen ze aan een toekomst waarin circulariteit centraal staat, met als doel een volledig circulaire economie in 2050.

 

Limburg-woning

 

Wat maakt deze woningen zo bijzonder? Ze zijn 100% Limburgs en volledig modulair, circulair en energieneutraal. Gebouwd met biobased en circulaire materialen, staan deze woningen symbool voor een duurzame toekomst. Denk aan innovaties zoals thermochrome ramen, losmaakbare tegelsystemen en lichtgewicht aerogel isolatieplaten.

 

Het resultaat? Een woning die binnen één dag op locatie kan worden geplaatst, wat niet alleen de bouwtijd verkort, maar ook de mobiliteit van woningen vergroot.

 

Een consortium van Limburgse organisaties werkt aan dit project, waaronder CUBE Homes, SAM Panels, Mosa, Block Materials samen met Brightlands Materials Center, CHILL/ZUYD Hogeschool en uiteraard Brightlands Chemelot Campus. Met ondersteuning van ZOwonen, Bouwmensen en Rabobank streven ze naar een gemeenschappelijk doel: het creëren van duurzame, circulaire woningen die bijdragen aan een betere toekomst voor Limburg en daarbuiten.

 

Dit project biedt niet alleen een antwoord op actuele vraagstukken, maar leidt ook naar een meer duurzame en circulaire toekomst.

 

Limburg toont zich wederom als een broedplaats van innovatie en vooruitgang. We kijken uit naar de eerste opleveringen van deze revolutionaire woningen en zijn benieuwd naar hun impact op de manier waarop we wonen en bouwen.

 

Gennep

 

Voor een huis in Gennep heb je tegenwoordig diepe zakken nodig! Volgens Calcasa moet je jaarlijks zo’n 82.000 euro verdienen om een hypotheek rond te krijgen. En voor een appartement is het niet veel beter.

 

De huizenmarkt in Gennep is een flinke uitdaging geworden. En hoe betaalbaar wordt De Limburg-woning eigenlijk? Daarover is nog geen duidelijkheid.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Regio

Limburg presenteert ambitieuze plannen voor verduurzaming van Chemelot, realisatie van Einstein Telescope en productie voor Defensie. Provincie roept formerende partijen en demissionair kabinet op...

Gennep

De gemeenteraad van Gennep overweegt een grootschalig plan voor de ontwikkeling van de Maaskemp, met o.a. een jachthaven en strandjes. Fractievoorzitter Joy Hillebrand van...

Gennep

Gennep investeert €130.000 in ontwikkeling van Maaskemp, van grasland tot veelzijdige natuurparel. Plan omvat jachthaven, strandjes en zelfs woonarken, maar stuit op tegenstand vanwege...