Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Natuurgebied Brunssummerheide

Regio

Limburg x Limburg

Belgisch en Nederlands Limburg bundelen krachten in een campagne om Duitse toeristen te verleiden met hun gedeelde toeristische troeven, zoals fietsroutes, landschappen, en culinair erfgoed. De ‘Limburg x Limburg’ campagne richt zich op 3 miljoen Duitse potentiële bezoekers via digitale affiches, advertenties en een campagnewebsite.

In de schijnwerpers van de Limburgse heuvels, verscholen tussen Nederland en België, borrelt er iets op. Een initiatief dat beide Limburgen doet samenkomen en de aandacht vestigt op wat ze te bieden hebben. En dat alles in een poging om Duitse toeristen warm te maken voor een reis net over de grens.

 

Gedeputeerden Igor Philtjens aan Belgische kant en Stephan Satijn in Nederland werken nauw samen om onze oosterburen te verleiden tot een vakantie in Limburg. Het lijkt erop dat ze met deze gezamenlijke inspanning het volledige potentieel van deze regio willen laten schitteren.

 

Digitale billboards in Düsseldorf, Keulen en Aken, advertenties in weekbladen, en online campagnes – het Limburgse charmeoffensief laat niets aan het toeval over. Zo’n 3 miljoen Duitsers in de nabijheid van de grens krijgen de boodschap mee:

 

“Trek eropuit naar Limburg!”

 

De digitale affiches en advertenties presenteren de troeven van de twee Limburgen via de campagnewebsite visitlimburg.de, waar het aanbod zich via de thema’s natuur, landschappen en culinaire hoogstandjes uitrolt. Het lijkt erop dat deze campagne zich niet schuchter in een hoekje verschuilt.

 

Limburg x Limburg

 

Het opvallende aan deze inspanning is dat, hoewel het gaat om twee verschillende landen, de Limburgen veel overeenkomsten vertonen. Fietsliefhebbers kunnen zich verheugen op hoogwaardige fietsroutes die door een gevarieerd landschap slingeren, met de Maas als schilderachtige ruggengraat. Voeg daarbij het veelzijdige culinaire aanbod en het unieke culturele erfgoed, en je hebt alle ingrediënten voor een aantrekkelijke toeristische bestemming.

 

Het mooiste van alles? Voor de Duitse bezoekers uit de regio’s Nord-Rhein Westfalen en Hessen is het slechts een paar uur rijden. Als dat niet gemakkelijk is, wat dan wel? Het Limburgse motto lijkt te zijn:

 

“Twee landen, één sterke reisbestemming.”

 

Samenwerking tussen beide provincies versterkt hun toeristische profiel en geeft hun inspanningen een grensoverschrijdende dimensie. Het bundelen van krachten vergroot de economische impact en creëert synergie onder de noemer Limburg x Limburg. Het lijkt erop dat deze Limburgers de kunst van het samenwerken begrijpen.

 

Diversiteit

 

Het is niet de eerste keer dat beide Limburgen de handen ineenslaan. Voor COVID-19 de plannen in de war schopte, waren er al twee succesvolle campagnes gelanceerd. En dit keer lijken ze vastberaden om het lokale bedrijfsleven een welverdiende boost te geven. Stephan Satijn, gedeputeerde van Nederlands Limburg, is ervan overtuigd dat de campagne zal bijdragen aan extra omzet voor ondernemers in de hele regio.

 

De website biedt een inkijkje in de campagne ‘Limburg x Limburg’ en haar unieke gezamenlijke aanbod. Het zijn thematische verhalen die de diversiteit van deze regio onthullen, en het lijkt erop dat ze er trots op zijn.

 

Of de Duitsers massaal zullen toehappen en hun koffers pakken voor Limburg, is nog maar de vraag. Misschien hadden ze ‘BesuchLimburg.de’ moeten proberen, zoals het in het Duits zou moeten heten? Ach ja, wie maakt zich daar nu druk om? Het gaat tenslotte om Limburg, en daar is altijd wel iets bijzonders te vinden, want één ding is zeker: de Limburgen staan klaar om hun charmes te tonen aan de buren over de grens.

 

Belgisches und niederländisches Limburg bündeln ihre Kräfte in einer Kampagne, um deutsche Touristen mit ihren gemeinsamen touristischen Attraktionen, wie Fahrradrouten, Landschaften und kulinarischem Erbe, anzulocken. Die ‘Limburg x Limburg’-Kampagne zielt auf 3 Millionen potenzielle deutsche Besucher ab, die über digitale Plakate und Anzeigen angesprochen werden, wobei Fahrradrouten, Landschaften und kulinarisches Erbe im Mittelpunkt stehen.

 

Foto: inlimburg.com

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...