Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Lisa overhandigt kinderboeken en -tijdschriften aan Maasziekenhuis

De 7-jarige Lisa overhandigde op 23 april, Wereldboekendag, een hele stapel nieuwe kinderboeken aan het Maasziekenhuis. Het ziekenhuis is daar heel blij mee.

 

 

Lisa komt af en toe voor een afspraak naar het Maasziekenhuis. Het viel haar op dat er vrijwel geen boeken voor kinderen waren als je even moet wachten. Samen met haar moeder bedacht ze een plan. De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis werd benaderd en die reageerde meteen enthousiast op het idee.

 

 

Vrienden van het Maasziekenhuis

 

De Vrienden van het Maasziekenhuis werden ook in het plan betrokken en stelden een geldbedrag beschikbaar. Lisa mocht de boeken zelf uitzoeken in haar woonplaats Uden.

 

 

Ik ben met mijn moeder naar de boekhandel Bert van der Heijden in mijn woonplaats gegaan. Daar vonden ze het idee zo leuk dat ik ook nog wat extra boeken gratis meekreeg. Ik ben er blij mee dat het ziekenhuis zo enthousiast was over mijn idee. Als ik een keer moet wachten, dan kan ik een leuk boek pakken. En ook andere kinderen zijn er waarschijnlijk blij mee.

 

 

Het ziekenhuis ontving een hele stapel kinderboeken en ook nog een aantal fraaie kindertijdschriften. We hebben een hele mooie serie nieuwe boeken waar we uitstekend mee vooruit kunnen.

 

 

We zijn trots op Lisa die met dit leuke idee kwam!

 

 

Bij de overhandiging waren ook aanwezig zus Julia, Harrie van Boekel (penningmeester ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’), moeder Judith Hoogendijk-Knuist, Jacques Cuppes (voorzitter Cliëntenraad Maasziekenhuis).

 

 

Foto: Gijs Hoogland

 

 

Reacties