Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Maas en Vilt mars

De Maas en Vilt mars viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum! Deze wandeling is een populaire keuze voor degenen die zich willen voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse. De tocht voert de deelnemers door de prachtige Maasheggen en de omgeving van Oeffelt, St. Agatha, Beugen en Gennep.

De Maas en Vilt mars viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum! Deze wandeling is een populaire keuze voor degenen die zich willen voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse. De tocht voert de deelnemers door de prachtige Maasheggen en de omgeving van Oeffelt, St. Agatha, Beugen en Gennep.

 

Het start- en eindpunt van de mars is café Die 2. Er zijn diverse afstanden beschikbaar, variërend van 5 tot 50 km.

 

Voor de vroege vogels is het mogelijk om al vanaf 6:00 uur te starten met de langere wandeltochten van 25, 30, 40 en 50 km. De starttijd loopt tot 9:00 uur. Vanaf 8:00 uur kunnen deelnemers beginnen aan de 5, 10, 15 en 20 km, met een eindtijd tot 12:00 uur. Betaling kan zowel contant als met pin worden voldaan.

 

Langs de route zijn er rustpunten waar wandelaars kunnen genieten van een kopje koffie en iets te eten, en even kunnen ontspannen. De routes zijn duidelijk aangegeven met pijlen en deelnemers ontvangen ook een gedetailleerde routebeschrijving. Voorinschrijving is niet nodig, inschrijving is mogelijk op de dag zelf bij de inschrijftafel.

 

De wandeltocht biedt deelnemers de gelegenheid om te genieten van een gevarieerd landschap, waarbij zoveel mogelijk onverharde paden worden gevolgd. Het pad voert ook door het UNESCO-genoteerde natuurgebied De Maasheggen. Bij de 50 km route wordt zelfs een stukje door Duitsland gewandeld. Natuurliefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen tijdens de tocht. Deelname staat open voor mensen van alle leeftijden. Er zijn speciale medailles beschikbaar voor jongere deelnemers.

 

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de Maas en Vilt mars. Daarnaast is het mogelijk om de mars te volgen via Facebook en Instagram: un eindje um. De Maas en Vilt mars belooft een bijzondere ervaring te worden, vol natuurpracht en festiviteiten ter ere van het 60-jarig jubileum.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...