Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maaslijn

Regio

Maaslijn: De maat vol

Zonder treinstation is de Maaslijn voor inwoners van de gemeente Gennep van belang. Wesley Hagens, eerstejaars student aan het ROC Nijmegen is in actie gekomen tegen de overvolle treinen, treinen met vertraging en treinen die niet rijden. De maat is vol voor hem. Lees het artikel van Anieta Janssen op www.Gennep.News.

Alhoewel zonder treinstation is de Maaslijn voor inwoners van de gemeente Gennep van belang. Omdat Gennep geen treinstation heeft maken deze inwoners via de stations Boxmeer, Cuijk en Mook Molenhoek gebruik van de Maaslijn.

 

 

Door: Anieta Jansen van GennepNews

 

 

Wesley Hagens uit Meerlo, Noord-Limburg, eerstejaars student aan het ROC Nijmegen, dagelijks op de Maaslijn, is in actie gekomen. De maat is vol voor hem. In een aaneenschakeling van de problemen op de Maaslijn was de directe aanleiding:

 

 

Laatst hebben we op weg naar school drie uur vastgezeten op het station van Cuijk en zijn we van ellende maar weer naar huis gegaan. Dat was voor ons de druppel.

 

 

De druppel die de emmer van overvolle treinen, treinen met vertraging, treinen die niet rijden, deed overlopen.

 

 

Regelmatig moet ik een aantekening te laat komen of zelfs absentie incasseren, omdat Arriva niet op tijdschema rijdt of mede door storingen van ProRail niet functioneert.

 

 

En volgens hem treft dat vele medestudenten die uit Brabant en Limburg komen. Hij is het meer dan zat. Reden voor hem om met vijf andere studenten actie te gaan voeren. Ze ontwierpen en drukten een flyer met steun van hun docent Media, Vormgeving en Design van hun MBO opleiding in Nijmegen. Om aandacht te vragen voor de ellende op de Maaslijn. Daarvoor bouwden ze een website, fixhetov.nl. Door studenten, voor reizigers met een duidelijk verhaal en de dringende oproep de petitie te tekenen om krachten te bundelen.

 

 

‘Het is genoeg geweest’

 

 

In 2016 nam Arriva bij het aflopen van de OV-concessie in Limburg het stokje over van Veolia.

 

 

Vervoerder Arriva veroverde de gunning van de OV-concessie in de verplichte Europese aanbesteding door de scherpste offerte neer te leggen. Ze dachten daarmee voor de komende vijftien jaren het openbaar vervoer in Limburg goed te kunnen verzorgen. De provincie Limburg wenste zich met die aanbesteding een vervoersbedrijf dat voor het minste geld de beste prestaties op het gebied van openbaar vervoer kon leveren.

 

 

Volgens verantwoordelijk gedeputeerde van de Provinciale Staten Limburg Patrick van der Broeck, geciteerd in ‘AanbestedingsCafé’ juni 2016, voldeed het bod van Arriva ruimschoots aan de gestelde eisen.

 

 

Op tafel ligt een bod dat de bestekeisen op onderdelen overstijgt. Zeker waar het de spoorverbindingen betreft. Met dit vervoersbedrijf is hoogwaardig openbaar vervoer in Limburg voor vijftien jaar gegarandeerd,

 

 

zo stelt Van der Broeck in een persbericht.

 

 

Nu eind 2018 en twee jaren ervaringen rijker op de Maaslijn denken veel reizigers samen met Wesley Hagens er heel anders over. Voor het oplossen van de vervoersproblemen op de Maaslijn moeten verschillende partijen; Arriva en ProRail en de betreffende provincies eindelijk eens in beweging komen. Daar zijn grote investeringen mee gemoeid. Van extra treinstellen in de spits , het hoognodig volledig dubbelspoor maken van het traject Roermond – Nijmegen tot het serieus werk maken van het elektrificeren van de Maaslijn.

 

 

En het serieus nemen van hun klanten.

 

 

Verwant

Regio

Arriva en Gilde Opleidingen lanceren een bbl-opleiding tot buschauffeur in Venlo, waarbij aspirant-chauffeurs een betaalde opleiding en salaris ontvangen. Het traject biedt deelnemers de...

Regio

Limburg overweegt gratis openbaar vervoer tijdens daluren voor inwoners met een minimuminkomen, door de introductie van de Meedoen Pas in 2024. Meer informatie op...

Regio

ProRail heeft de Maaslijn-opdracht toegewezen aan Swietelsky Rail Benelux voor elektrificatie en verdubbeling. Er is echter onenigheid over kostenverdeling tussen de provincie Limburg en...

Regio

De verkoop van Arriva door Deutsche Bahn (DB) aan I Squared Capital baart zorgen in Nederland, met vrees voor overmatige schulden en impact op...