Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maasziekenhuis gered

Het Maasziekenhuis in Beugen is gered van de ondergang. Het ministerie van Volksgezondheid draagt tot en met 2022 jaarlijks 2,5 miljoen euro bij om het in nood verkerende regionale ziekenhuis te behouden. Het streekziekenhuis is in de problemen gekomen door ongunstige financiering van het nieuwe onderkomen. De verkoop van het oude gebouw viel ook tegen.

 

 

Minister Bruno Bruins heeft afspraken gemaakt met de Pantein Zorggroep, zorgverzekeraars, het Radboudumc, de Sint Maartenskliniek en de Rabobank om het ziekenhuis te behouden. Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn:

 

 

We zijn verheugd dat deze afspraken tot stand zijn gekomen. Hierdoor ontstaat een gezonder financieel perspectief voor het Maasziekenhuis. Het ziekenhuis vormt een belangrijke schakel binnen het totale aanbod van zorg in de regio. Dat wordt met deze afspraken erkend en gewaarborgd door alle partijen die de meerjarenafspraken ondertekend hebben.

 

 

Het maken van goede afspraken was volgens Terwijn nodig omdat als gevolg van landelijk beleid het aantal ziekenhuisopnames terugloopt.

 

 

Dat speelt niet alleen bij ons maar ook bij andere ziekenhuizen. Steeds vaker vindt zorg thuis plaats. Dit maakt de financiële uitdagingen groter. Daarom zijn nieuwe oplossingen nodig. Met de afspraken die nu zijn gemaakt wordt de capaciteit van het ziekenhuis, samen met partners, goed benut. Daarmee waarborgen we een goede en volwaardige dienstverlening voor de toekomst.

 

 

Met het faillissement van twee ziekenhuizen eind vorig jaar laaide de discussie op over marktwerking in de zorg. Toen het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad ten onder gingen, zei de VVD’er Bruins dat hij als minister geen ziekenhuizen per se wil openhouden.

 

 

Het is vervelend, maar dat ziekenhuizen failliet kunnen gaan hoort er nu eenmaal bij. We zijn niet de bank. Het gaat ons niet om het bewaken van een stapel stenen.

 

 

Andere ziekenhuizen die financieel ten onder dreigen te gaan – naast de IJsselmeerziekenhuizen en Slotervaart zouden veel meer ziekenhuizen financiële problemen kennen – hoeven niet te rekenen op steun vanuit de overheid.

 

 

Meer inforatie: maasziekenhuispantein.nl

 

 

Reacties