Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maasziekenhuis

Nieuws

Maasziekenhuis Pantein maakt terrein rookvrij

Vanaf 5 april is roken niet meer toegestaan op het terrein van het Maasziekenhuis. Iedereen die het ziekenhuisterrein betreedt, zal geattendeerd worden op het rookvrije terrein.

 

 

Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn:

 

 

Ik ben blij dat we deze belangrijke stap zetten en dat dit zo positief wordt ondersteund door de Cliëntenraad van het Maasziekenhuis en de ondernemingsraad. Dagelijks zien wij in ons ziekenhuis de ernstige gevolgen van het roken en de impact die dit heeft op patiënten en hun dierbaren. Wij willen de drempel voor roken daarom hoger leggen. Als ziekenhuis zetten we ons in voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Roken past daar niet bij, het zorgt voor veel schade in het lichaam en vergroot sterk de kans op kanker. Daarom maken we nu ook het ziekenhuisterrein rookvrij. Dat is belangrijk voor rokers, maar ook voor de niet-rokers. Ook niet-rokers ondervinden dagelijks de nadelige gevolgen van het meeroken.

 

 

Iedereen die vanaf 5 april het ziekenhuisterrein bezoekt, wordt bij de slagbomen direct op het rookvrije terrein geattendeerd. Ook op andere plekken komen in de bestrating aanduidingen.

 

 

Het besluit voor een rookvrij ziekenhuis geldt voor iedereen: medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers. Dat betekent dat roken nergens meer op het ziekenhuisterrein is toegestaan. Een uitzondering geldt voor de aangewezen rookvoorziening ter hoogte van de parkeergarage.

 

 

Ik hoop dat deze plek zeer weinig gebruikt wordt. Ik verwacht dat roken over enkele jaren passé is en dat deze voorziening dan ook verdwijnt.

 

 

Patiënten die naar het ziekenhuis komen, krijgen altijd een behandeling op maat. Voor patiënten die roken geldt dat als gevolg van het roken complicaties tijdens of na de behandeling kunnen ontstaan. Patiënten krijgen indien nodig advies van de arts of verpleegkundige. In het ziekenhuis is bij de apotheek medicatie verkrijgbaar ter ondersteuning van het stoppen met roken, bijvoorbeeld nicotinepleisters.

 

 

Iedereen die wil stoppen heeft via de website van Trimbos toegang tot goede informatie over hulp bij het stoppen. Ook vinden bezoekers op deze website informatie over verschillende handige apps die beschikbaar zijn en vergoedingen die soms mogelijk zijn.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Ooit je afgevraagd hoe het gesteld is met de gezondheid van Gennep? Laten we een duik nemen in de cijfers en ontdekken wat ze...

Regio

Vrijdag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gemeente Gennep

In Noord-Limburg werken verschillende organisaties samen om kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. Wethouder Frank Pubben gaat met basisschoolleerlingen in gesprek om...

Regio

Wat ooit begon als een eenmalig extraatje, is nu een jaarlijkse traditie geworden: de verwendag voor patiënten die in het Maasziekenhuis op de afdeling...