Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Welzorg winkel Maasziekenhuis

Regio

“Maasziekenhuis ternauwernood gered”

Het ziekenhuis in Boxmeer is ternauwernood gered van de ondergang. Ziekenhuisbestuurster Ankie van Rossum van VieCuri is het niet eens met de overheidssteun aan het Maasziekenhuis. Dat blijkt uit een reconstructie van De Volkskrant. Meer informatie op www.Gennep.News.

Het ziekenhuis in Boxmeer is ternauwernood gered van de ondergang. Ziekenhuisbestuurster Ankie van Rossum van VieCuri is het niet eens met de overheidssteun aan het Maasziekenhuis. Dat blijkt uit een reconstructie van De Volkskrant. Het ziekenhuis krijgt tot en met 2022 jaarlijks 2,5 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid om overeind te kunnen blijven.

 

 

Maasziekenhuis gered

 

 

Volgens Van Rossum is het Maasziekenhuis geen systeemziekenhuis en komt voor geen enkele inwoner de 45-minutennorm in gevaar als het zou sluiten. Die norm bepaalt dat mensen binnen deze tijd met de ambulance naar het ziekenhuis moeten kunnen worden vervoerd.

 

 

Zorg om ziekenhuiszorg

 

 

Het Maasziekenhuis constateerde in december vorig jaar – nog geen twee maanden na de chaotische faillissementen van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad – dat het zonder steun binnen een jaar failliet zou gaan.

 

 

De toekomst van streekziekenhuizen

 

 

Verwant

Regio

Cécile Narinx is benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van de publieke regionale omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op die 30 jaar aan het...

Gennep

Makelaar en VVD-bestuurder Johan Smedema is overleden. Dat heeft zijn partij VVD laten weten. Voor zijn jarenlange inzet binnen de VVD en zijn betrokkenheid...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Vrijdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....