Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maasziekenhuis
Maasziekenhuis

Nieuws

Maasziekenhuis trots op roze lintje voor borstkankerzorg

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein.
 

We zijn blij met het positieve oordeel van de Borstkankervereniging. Het bevestigt de hoge kwaliteit van zorg bij de behandeling van borstkanker. En nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij bij ons in zeer goede handen zijn.

 

Dat laten artsen en verpleegkundigen gezamenlijk weten in een reactie op de positieve beoordeling van de BVN.

 

Contact en afstemming patiënt

 

Jaarlijks komen in het Maasziekenhuis vele patiënten voor de behandeling van borstkanker. Zij worden opgevangen door een team van professionals van het Maasziekenhuis en het Radboudumc. Het gaat daarbij om radiologen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook een klinisch geneticus, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. Zij werken nauw samen om zo de beste behandeling te bieden. Intensief contact en afstemming met de patiënt is daarbij zeer belangrijk.

 

Samenwerking Radboudumc

 

Borstkankerzorg is een van de specialismen waarbij sinds enkele jaren een zeer vergaande vorm van samenwerking bestaat tussen het Maasziekenhuis en het Radboudumc Centrum voor Oncologie.

 

Deze aanpak is bijzonder in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dichtbij huis de beste kwaliteit van zorg te bieden. Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc werken op veel andere terreinen ook samen aan de behandeling van kanker. BVN scherpt de criteria van de Monitor Borstkankerzorg regelmatig aan. Het Maasziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

 

Voor meer informatie over borstkankerzorg in het Maasziekenhuis kijk ook op de website: www.maasziekenhuispantein.nl/borstkankerzorg.

 

 

Verwant

Gennep

Makelaar en VVD-bestuurder Johan Smedema is overleden. Dat heeft zijn partij VVD laten weten. Voor zijn jarenlange inzet binnen de VVD en zijn betrokkenheid...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Vrijdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gennep

Stichting Smaakcentrum timmert aan de weg. Inmiddels is ook de vierde locatie in Gennep ‘up & running’. Op een bijzondere locatie, namelijk in zorgcentrum...