Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Maasziekenhuis: tweede serie biowalk

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein trok in 2017 zo veel belangstelling dat het nu een vervolg krijgt met een tweede editie. De eerste nieuwe wandelgroep start eind maart en de tweede in september.

 

 

Het succes van de vorige serie biowalks heeft inmiddels spontaan een zelfstandige groep wandelaars van diabetespatiënten opgeleverd die voortaan wekelijks op pad gaat.

 

 

Suikergehalte daalt

 

Eén uurtje per dag stevig wandelen in de natuur betekent voor patiënten met diabetes type 2 in veel gevallen minder tabletten en insuline spuiten. Door te bewegen daalt het suikergehalte in het bloed. Daardoor kunnen minder medicijnen nodig zijn. Jacobien Driessen, diabetesverpleegkundige bij het Maasziekenhuis:

 

 

Eigenlijk gaat het bij biowalk om een verandering van leefstijl. Wij helpen de mensen op weg met tien wekelijkse wandelingen op zaterdag, vergezeld door een IVN-gids die af toe iets vertelt over de natuur.

 

 

Ze blijven wandelen

 

 

Zelf loopt Jacobien ook mee.

 

 

Al wandelend coach ik de patiënten en kunnen zij met vragen bij mij terecht. Bovendien heb je zo tevens een actieve manier van lotgenotencontact. Dit werkt heel positief. Dat is ook gebleken uit onze enquête onder de deelnemers van de eerste groep. Ze zijn allemaal blijven wandelen en ze ervaren de meerwaarde voor hun gezondheid.

 

 

Het biowalk-project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis.

 

Informatie / aanmelden

De eerste serie van tien wandelingen van dit jaar start op zaterdag 31 maart om 09.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij en toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. Voor meer informatie of aanmelding: diabetesverpleegkundige Jacobien Driessen (j.driessen@pantein.nl), of telefonisch op dinsdag of donderdag tussen 8.30-9.00 uur: 0485-845228.

 

 

Verwant

Gennep

Makelaar en VVD-bestuurder Johan Smedema is overleden. Dat heeft zijn partij VVD laten weten. Voor zijn jarenlange inzet binnen de VVD en zijn betrokkenheid...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Vrijdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gennep

In de nieuwjaarsnacht zijn Hanneke Wijnakker en Martin Rongen de trotse ouders geworden van baby Floor Ida Rongen. Floor is de eerste baby die...