Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maatregelen tegen droogte

Waterschap Limburg neemt de komende tijd extra maatregelen om de gevolgen van de aanhoudende droogte te bestrijden. De maatregelen zijn erop gericht om water langer in Limburg vast te houden, zodat de grondwaterstanden aangevuld worden.

 

 

Droogte

 

 

Voor het derde jaar op rij is het droog. Temperatuurrecords werden deze zomer regelmatig gebroken en de neerslag die er valt, valt te vaak in de vorm van extreme hoosbuien. Daardoor krijgt water niet de tijd om in de grond te trekken en het grondwater aan te vullen. Daarom staat een kwart meer beken droog dan in een normale zomer.

 

 

Maatregelen

 

 

Waterschap Limburg neemt verschillende maatregelen om water langer vast te houden. Zo staan de stuwen van Waterschap Limburg al vanaf 2018 in de hoge zomerstand waardoor water langer in de beken wordt vastgehouden. Ook het maaibeleid van het groen, in en naast de beken, is aangepast waardoor water minder snel weg stroomt en er meer tijd voor het water is om de bodem in te dringen.

 

 

Waterschap Limburg gaat samen met partnerorganisaties aan tafel om te kijken welke extra maatregelen er verder mogelijk zijn in het kader van de droogtebestrijding. Ook biedt het Waterschap haar expertise aan om mee te denken met organisaties die praktische of creatieve oplossingen hebben in hun eigen watersystemen om extra water te bufferen. Daarnaast worden bijeenkomsten in de provincie gehouden om informatie te geven over droogtemaatregelen.

 

 

Reacties