Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Diepen

Nieuws

Meer bestedingen, Vlamingen en tevreden ondernemers

Toeristische ondernemers uit Noord-Limburg zijn tevreden over de geboekte bedrijfsresultaten tijdens de zomervakantie. Dit blijkt uit een jaarlijks tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door zowel VVV Midden-Limburg als ook Leisure Port bij haar leden. De helft van de ondernemers ontving tijdens de vakantieweken méér gasten dan in diezelfde periode vorig jaar. Slechts 8% van de ondernemers geeft aan ontevreden te zijn met de geboekte omzet.

 

 

Bedrijfsresultaten

 

 

De verblijfsrecreatie was positief. Van de respondenten geeft 87% aan evenveel of meer gasten te hebben ontvangen. Bedrijven met meer dan 25 slaapplaatsen hebben de grootste stijging doorgemaakt. Sommigen melden zelfs een stijging van meer dan 20%. Campings hebben, ondanks dat sommige de prijs verhoogd hadden, beter gedraaid dan in de zomervakantie van 2016. Daarbij is de stijging van het aantal Vlaamse gasten opvallend: 25% van de verblijfsaccommodaties ontving meer Belgen dan in de zomer van 2016.

 

 

Ook de horecaondernemers zijn tevreden. Van de ondernemers geeft 32% aan minder gasten te hebben ontvangen, maar toch een stijging van de omzet konden noteren. 82% Van de respondenten boekten evenveel of meer omzet. De besteding per gast steeg dit jaar en enkele ondernemers geven aan dat er meer Vlamingen te gast zijn geweest dan anders.

 

 

In de categorie dagrecreatie ontving 36% van de ondernemers meer dan 10% extra gasten ontvangen. Slechts één bedrijf geeft aan minder gasten te hebben gehad.

 

 

Vaak worden resultaten in toerisme en recreatie toegeschreven aan het weer. Maar meer dan de helft van de respondenten (52%) geeft echter aan dat het weer geen invloed heeft gehad op de resultaten. Slechts 11% zegt dat het goede weer bijgedragen heeft aan de goede resultaten en 10% vond het weer juist slecht en geeft aan dat dit omzet heeft gekost.

 

 

Liefde voor Limburg

 

 

De makers van de campagne Liefde voor Limburg, die het verhogen van het aantal gasten en bestedingen in Noord-Limburg tot doel heeft, zijn positief over de ontwikkelingen. Ilse Lenders van Leisure Port vertelt dat het opvallend is hoeveel media interesse heeft in Noord-Limburg.

 

 

Vooral het aantal bloggers dat zichzelf meldt is opvallend. Op elk persbericht dat we sturen naar nationale en internationale pers krijgen we ontzettend veel reacties. Ook zien we positieve signalen in de statistieken van de website www.liefdevoorlimburg.nl: bezoekers van de site blijven langer en bezoeken meer pagina’s dan vorig jaar.

 

 

Foto slechts ter illustratie

 

 

Verwant

Regio

In het nabij Gennep gelegen dorpje Hommersum werden deze zomer cortenstalen informatieborden onthuld bij historische gebouwen. Pastor Uchenna Aba zegende de borden, die dienen...

Regio

Toerisme in Limburg bloeit op, met een recordaantal van 4.2 miljoen gasten in 2022, een stijging van 15% ten opzichte van 2015. De provincie...

Gemeente Gennep

Dit artikel op Gennep.News beantwoordt veelgestelde vragen over Gennep, inclusief locatie, stadsstatus, lokale eetgelegenheden en winkels, en de historische achtergrond. Het geeft ook informatie...

Regio

Belgisch en Nederlands Limburg bundelen krachten in een campagne om Duitse toeristen te verleiden met hun gedeelde toeristische troeven, zoals fietsroutes, landschappen, en culinair...