Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Elzendaalcollege Gennep

Regio

Meer dan 1.000 nieuwe brugklassers in de regio

Op 15 en 16 maart hebben meer dan 1.000 groep 8-leerlingen zich aangemeld voor de brugklas op middelbare scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Dit is een belangrijke stap voor deze kinderen en hun ouders/verzorgers bij het kiezen van de juiste school. Meer informatie op Gennep.News.

Op 15 en 16 maart hebben meer dan 1.000 groep 8-leerlingen zich aangemeld voor de brugklas op middelbare scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Dit is een belangrijke stap voor deze kinderen en hun ouders/verzorgers bij het kiezen van de juiste school.

 

De scholen in deze regio, waaronder het Elzendaalcollege, het Merletcollege en Metameer, hebben hun krachten gebundeld om gezamenlijk een breed aanbod van activiteiten en informatie over de mogelijkheden aan te bieden onder de noemer “3VO, altijd een school die bij je past”.

 

Fusie

 

Maar er is nog meer nieuws: in 2024 zullen Elzendaalcollege en Metameer fuseren en samen met het Merletcollege een scholengroep vormen. Deze scholengroep zal beter kunnen inspelen op demografische en onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen.

 

Hoewel elke school zijn eigen karakter, identiteit en accenten zal behouden, zullen de scholen samenwerken om plannen te maken voor het vmbo- en havo/vwo-onderwijs, een rijk cultuuraanbod, onderwijs op maat met extra ondersteuning of juist extra uitdaging, en onderwijs aan vluchtelingen. Hierbij zullen zij samenwerken met andere partners, zoals mbo- en hbo-scholen, (technische) bedrijven en andere (zorg)instellingen.

 

Verwant

Regio

Eindexamenleerlingen staan voor een uitdagende periode van inspanning, hard werken en doorzetten, aangezien vandaag het centraal examen weer van start is gegaan. Na een...

Gennep

Van 27 tot en met 31 maart vond de Week van het Geld plaats, met als doel kinderen en jongeren te leren hoe ze...

Gennep

Onze regio staat momenteel voor de uitdaging om te werken met minder leerlingen en leraren dan vroeger. Dit kan betekenen dat het moeilijker wordt...

Gennep

Maandag 26 september trapte burgemeester Hans Teunissen het project Toekomstvisie Gennep 2040 af op de plek waar onze toekomst daadwerkelijk zit: op school! Op...