Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brandweer Gennep
Brandweer Gennep

Regio

Meer druk en meer kosten brandweer

De brandweer in Noord-Limburg maakt dit jaar een half miljoen euro meer kosten vanwege de westerstorm en de vele natuurbranden van afgelopen zomer. Daardoor moest de brandweer vaker uitrukken. Voor de stijgende kosten klopt de brandweer aan bij de 15 Noord-Limburgse gemeenten. Meer info op www.Gennep.News.

De brandweer in Noord-Limburg maakt dit jaar een half miljoen euro meer kosten vanwege de westerstorm en de vele natuurbranden van afgelopen zomer. Daardoor moest de brandweer vaker uitrukken.

 

 

De druk op de brandweer is dus extra groot en dat terwijl de paraatheid van de brandweer landelijk, maar ook in deze regio, steeds meer onder druk staat. Maatschappelijke ontwikkelingen leiden er toe dat vrijwilligers onvoldoende beschikbaar kunnen zijn. Daarnaast zorgt de toenemende vergrijzing voor natuurlijke uitstroom de komende jaren. Daarom moeten er meer nieuwe vrijwilligers worden opgeleid. Ook dit leidt tot extra kosten.

 

 

Pas aan het einde van het jaar kan de brandweer de balans opmaken, maar naar verwachting zijn er in 2018 tien procent meer uitrukken. De veiligheidsregio Limburg-Noord moest al snijden in de kosten. Ondanks de bezuinigingen is het tekort over het eerste half jaar bijna 3,5 ton. Hiervoor is een reservepotje, de weerstandsreserve. Voor de stijgende (loon)kosten klopt de brandweer aan bij de 15 Noord-Limburgse gemeenten.

 

 

Verwant

Gennep

In Gennep is Kluspunt Gennep geopend, een dienstverleningsinitiatief in MFC De Goede Herder, ondersteund door vrijwilligers en bedoeld om inwoners te helpen met klussen...

Gennep

Gisteren vond een intense Cluster oefendag plaats in Gennep, waar diverse brandweerkorpsen samenwerkten onder de verzengende zon om hun vaardigheden te verbeteren.

Milsbeek

Tijdens Keramisto 2023 zal de spanning tot grote hoogten stijgen met de langverwachte uitreiking van de Pot D'or, de felbegeerde prijs voor de beste...

Ottersum

In Ottersum verhuizen voetbalvelden om plaats te maken voor een groene dijk en natuurgebied, terwijl de voetbalclub droog blijft. Dit initiatief bevordert dijkversterking en...