Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maaslijn
Maaslijn

Regio

Modernisering Maaslijn

ProRail heeft de Maaslijn-opdracht toegewezen aan Swietelsky Rail Benelux voor elektrificatie en verdubbeling. Er is echter onenigheid over kostenverdeling tussen de provincie Limburg en de Rijksoverheid. Meer informatie op Gennep.News.

ProRail heeft de opdracht voor de elektrificatie en gedeeltelijke verdubbeling van de Maaslijn toegewezen aan Swietelsky Rail Benelux. Deze spooraannemer heeft een plan ingediend dat niet alleen naar de kosten kijkt, maar ook rekening houdt met factoren zoals omgevingshinder en de capaciteit van personeel, materiaal en materieel.

 

De provincie Limburg heeft vertrouwen in deze aannemer, gebaseerd op hun eerdere succesvolle samenwerking bij het verdubbelen van het spoor tussen Heerlen en Landgraaf.

 

Maaslijn

 

De Maaslijn is een belangrijke treinverbinding die dagelijks zo’n 22.000 reizigers tussen Nijmegen en Roermond (Nijmegen, Nijmegen Heyendaal, Mook-Molenhoek, Cuijk, Boxmeer, Vierlingsbeek, Venray, Blerick, Venlo, Tegelen, Reuver, Swalmen, Roermond) vervoert.

 

Na de geplande werkzaamheden zal een deel van de lijn bestaan uit dubbel spoor en zal de gehele lijn elektrisch worden. Dit zal Arriva in staat stellen om met nieuwe treinen een betrouwbaardere dienstregeling aan te bieden.

 

Amerikaanse greep op Arriva

 

Het project, dat betrekking heeft op de ongeveer 90 kilometer lange spoorlijn, is Europees aanbesteed. Swietelsky’s plan werd als robuust beoordeeld vanwege de uitgebreide benadering van het project. Het project zal naar verwachting eind 2027 zijn voltooid.

 

De werkzaamheden in Limburg omvatten onder meer de uitbreiding van het aantal sporen van één naar twee in Venray en Reuver, zodat tegemoetkomende treinen elkaar kunnen passeren.

 

Bovendien worden op verschillende locaties bochten in het spoor aangepast om treinen in staat te stellen hogere snelheden te behouden, wat een betere aansluiting op andere treindiensten mogelijk maakt. De veiligheid van spoorwegovergangen wordt ook verbeterd.

 

Kosten

 

Niettemin bestaat er onvrede over de verdeling van de kosten. ProRail kon deze aanbesteding mogelijk maken nadat de provincie Limburg in september 2023 had ingestemd met extra kosten, om verdere vertraging te voorkomen.

 

De provinciale overheid heeft echter haar ongenoegen geuit over het uitstel van een besluit door de demissionaire regering over de herverdeling van deze kosten. Er is de verwachting dat voor het einde van het jaar een positief besluit wordt genomen over de financiële verdeling van het project, aangezien dit project van nationaal belang is.

 

 

Verwant

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gemeente Gennep

Een ambitieus project om de flessenhals in de Maas bij Gennep te verbreden, belooft de waterstand bij hoogwater aanzienlijk te verlagen. Met een investering...

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Regio

Leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer hebben een succesvolle uitwisseling gehad met Duitse partnerscholen. Ze bezochten Kleve en Goch, leerden nieuwe woorden en culturen kennen....