Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Musical over hoogwater in Limburg

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren in de zomer van 2023 een nieuwe Nederlandse spektakelmusical over het hoogwater in Limburg. Het was Zondag in het Zuiden, op de muziek van Rowwen Hèze, brengt de aangrijpende en hartverwarmende verhalen van verschillende Limburgers tot leven.

 

 

De musical wordt gecreëerd door het artistieke team van Dagboek van een Herdershond. Het was Zondag in het Zuiden is slechts 20 keer te zien in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

 

 

Rond de kerstdagen van 1993 moesten in Limburg meer dan 12.000 mensen huis en haard verlaten voor het wassende water. In ’95 werd ook Gennep opnieuw geconfronteerd met een dreigend hoogwater, ditmaal kwam het water zelfs hoger dan in 1993. Gelukkig waren de dijken toen beter dan een jaar eerder en kon Gennep grotendeels droog blijven. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan de verbetering van de dijken en het versterken van de hoogwatergeulen langs de Maas.

 

 

Het was Zondag in het Zuiden

 

 

De musical Het was Zondag in het Zuiden (klik!) biedt een unieke gelegenheid om de verhalen te horen van Limburgers die zijn getroffen door overstromingen. De voorstellingen zullen plaatsvinden in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen, en zijn slechts 20 keer te zien.

 

 

Maaswater stijgt, stuwen opgehaald

 

 

Reacties