Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

waterornament

Regio

Nacht van de Nacht: Doneren en dineren

Doneren en dineren, dat gaat goed samen. Op zaterdag 27 oktober tijdens de Nacht van de Nacht is er een benefietdiner met rondleiding op Landgoed Jachtslot de Mookerheide ten behoeve van de restauratie van het waterornament in de tuinen. Meer info op www.Gennep.News.

Doneren en dineren, dat gaat goed samen. Op zaterdag 27 oktober organiseert Natuurmonumenten samen met Landwinkel de Mookerheide en Herberg ’t Zwaantje tijdens de Nacht van de Nacht een benefietdiner met rondleiding op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Dit ten behoeve van de restauratie van het waterornament in de tuinen rond de kassen van het landgoed.

 

 

Tijdens de restauratie van de kassen en de tuinen tussen 2013 en 2016 bleek er onvoldoende budget om ook het waterornament in de verdiepte tuin te restaureren. Wanneer deze waterval met fontein weer zou werken, vormt dat de kers op de taart voor de nutstuinen.

 

 

Door een benefietdiner te organiseren probeert Natuurmonumenten voldoende geld binnen te halen om dit prachtige jugendstil element weer te laten floreren als vroeger. Natuurmonumenten is erg blij met de samenwerking voor dit project met Herberg ’t Zwaantje en Landwinkel de Mookerheide.

 

 

Natuurmonumenten biedt de gasten een complete avond uit. Na ontvangst met een drankje is er een rondleiding over Landgoed Jachtslot de Mookerheide en door het jachtslot zelf. Daarna staat in een sfeervolle setting in de grote kas een grote tafel klaar. Onder genot van de klanken van folk-trio Oliver Fiddle staat een zes gangen-diner inclusief wijnen voor de gasten klaar.

 

 

Tussen de gangen door zullen de boswachters ook nog leuke anekdotes vertellen over het landgoed. Natuurlijk zorgen we tijdens deze nacht van de nacht voor bijpassende verlichting en sfeer.

 

 

Ook meehelpen aan de restauratie van het waterornament en zin in een onvergetelijke avond? De avond begint om 18.00 uur in Jachtslot de Mookerheide. Het diner duurt tot 23.00 uur. Kosten voor deze culinaire beleving zijn 95 euro. Er is slechts plaats voor 50 personen. Inschrijven kan via natuurmonumenten.nl. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

 

 

Foto: Fons Mandigers

 

 

Verwant

Milsbeek

De Sint Jansberg, ten noordoosten van Gennep, is door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap benoemd tot Icoon Landschap, een erkenning voor zijn natuurlijke schoonheid en...

Milsbeek

Faunapassages op de N271 in Limburg verhogen de veiligheid voor dieren en weggebruikers, in een samenwerking tussen de provincie, Natuurmonumenten, en Vereniging Das en...

Milsbeek

Verken het Rijk van Nijmegen met een dagwandeling met de boswachter, bewonder prachtige natuur en historische plekken op 4 november. Kies uit tochten van...

Gennep

De historische waterput op de Markt in Gennep onderging maandag een grondige reiniging. Varens die de put hadden overwoekerd, werden verwijderd, terwijl Heldens en...