Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

biowalk

Regio

Nieuwe biowalk Maasziekenhuis

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 8 september met een nieuwe wandelgroep. Er zijn nog plaatsen vrij en toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. Elke deelnemer mag een introducé meenemen. Deze hoeft geen diabetes te hebben.

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 8 september met een nieuwe wandelgroep.

 

 

Biowalk

 

 

Eén uurtje per dag stevig wandelen in de natuur betekent voor patiënten met diabetes type 2 in veel gevallen minder tabletten en insuline spuiten. Door te bewegen daalt het suikergehalte in het bloed. Daardoor kunnen minder medicijnen nodig zijn. Jacobien Driessen, diabetesverpleegkundige bij het Maasziekenhuis:

 

 

Eigenlijk gaat het bij biowalk om een verandering van leefstijl. Wij helpen de mensen op weg met tien wekelijkse wandelingen op zaterdag, vergezeld door een IVN-gids die af toe iets vertelt over de natuur.

 

 

Zelf loopt Jacobien ook mee.

 

 

Al wandelend coach ik de patiënten en kunnen zij met vragen bij mij terecht. Het is ook een mooie actie wijze van lotgenotencontact. Dit werkt heel positief. Vrijwel alle wandelaars blijven na de biowalks wandelen omdat zij de meerwaarde voor hun gezondheid hebben ervaren.

 

 

Het biowalk-project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis.

 

 

Deelnemen

 

 

Er zijn nog plaatsen vrij en toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. Elke deelnemer mag een introducé meenemen. Deze hoeft geen diabetes te hebben. Voor meer informatie of aanmelding: mail diabetesverpleegkundige Jacobien Driessen, of telefonisch op dinsdag of donderdag tussen 08.30 en 09.00 uur: 0485-845228.

 

 

Verwant

Regio

Vrijdag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Regio

Wat ooit begon als een eenmalig extraatje, is nu een jaarlijkse traditie geworden: de verwendag voor patiënten die in het Maasziekenhuis op de afdeling...

Regio

De diagnose en behandeling van prostaatkanker kunnen een grote impact hebben op het leven van de patiënt en zijn naasten. Om mannen met prostaatkanker...

Gemeente Gennep

De dag die je wist dat zou komen is bijna hier: Koningsdag 2023 belooft een onvergetelijke dag te worden in de gemeente Gennep! Met...