Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

botenhelling Mookerplas
botenhelling Mookerplas

Regio

Nieuwe botenhelling Mookerplas

Nieuwe parkeerplaats en botenhelling geopend op Mookerplas, verbeteringen maken recreatiegebied toegankelijker. Parkeersysteem met kentekenherkenning en contactloze betalingen ingevoerd. Toekomstplannen omvatten ook nieuw strandpaviljoen voor jaarrond horeca aan het water.

Op de Mookerplas zijn vandaag de nieuwe parkeerplaats en vernieuwde botenhelling officieel in gebruik genomen. De parkeerplaats is verbeterd en aantrekkelijker gemaakt, met speciale plekken voor mindervaliden en gebruikers van de botenhelling. Daarnaast is er een nieuw parkeersysteem geïnstalleerd, wat het parkeren op de Mookerplas sneller en gemakkelijker maakt.

 

Botenhelling

 

De botenhelling is breder gemaakt en voorzien van een nieuwe verharding, waardoor watersporters hun boot nu eenvoudiger te water kunnen laten en weer kunnen ophalen. Ook is er een nieuwe aanlegsteiger gebouwd, waar boten veilig kunnen afmeren. Wethouder Frank Dillerop is verheugd over de ontwikkelingen:

 

“We zijn erg blij met de nieuwe voorzieningen. Dit maakt de Mookerplas nog toegankelijker voor bezoekers. We hopen hierdoor nog meer mensen te verwelkomen die willen genieten van de prachtige omgeving.”

 

 

Hans Huisman, operationeel manager van Leisurelands, benadrukt het belang van deze verbeteringen:

 

“De nieuwe parkeerplaats en botenhelling zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Mookerplas. Opstoppingen en druktes behoren nu tot het verleden. We streven ernaar om van de Mookerplas een plek te maken waar iedereen kan genieten van natuur, recreatie en ontspanning, en we zijn nu klaar voor het zomerseizoen.”

 

Recreatiebestemming

 

Het nieuwe parkeersysteem is gebruiksvriendelijk, met kentekenherkenning en contactloze betaalmogelijkheden bij het uitrijden of op het strand via een QR-code. Daarnaast is er een Kiss & Ride-functie toegevoegd, waardoor mensen binnen 15 minuten kosteloos het terrein kunnen verlaten.

 

 

De werkzaamheden aan de parkeerplaats en botenhelling zijn onderdeel van een groter plan om de Mookerplas verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke recreatiebestemming. In de komende jaren zullen meer voorzieningen worden toegevoegd, waaronder een nieuw horecapaviljoen.

 

Een nieuw strandpaviljoen genaamd de Grote Siep zal worden gebouwd, waarmee er het hele jaar door horeca aan het strand beschikbaar zal zijn. Dit komt tegemoet aan de wens van bezoekers voor meer kwalitatieve en frequente horeca. De bouw van het strandpaviljoen zal naar verwachting op korte termijn van start gaan.

 

 

Foto’s: leisurelands.nl

 

Kwaliteitsimpuls Mookerplas

 

Verwant

Gennep

Winkelcentrum Clarenshof, tussen Zandstraat en De Poel, wordt vernieuwd! Renovatie en nieuwbouw brengen moderne appartementen en winkelruimtes. Voorbereidingen starten op 10 april 2024, met...

Gennep

In 2024 ondergaat de parkeerplaats aan de Nieuwstraat in Gennep verbeteringen, waaronder de vervanging van een zieke haagbeuk en aanpassingen aan gehandicaptenparkeerplaatsen. Het besluit...

Regio

Op 10 december organiseert Wandelsportvereniging OLAT de laatste wandeltocht van de 57e OLAT winterserie vanuit Plasmolen. De pittoreske route langs natuurgebieden, historische plekken en...

Lob van Gennep

In een brandbrief uiten inwoners van Ottersum hun bezorgdheid over het gebrek aan transparantie rond het 180 miljoen euro kostende project Lob van Gennep....