Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Limburg Openhartig
Limburg Openhartig

Regio

Nieuwe campagne: Limburg Openhartig

Limburg Openhartig lanceert op 20 maart een campagne om het taboe rond mentale gezondheid te doorbreken. Met openhartige verhalen, tips en activiteiten willen veertien Limburgse gemeenten meer openheid creëren en begrip stimuleren.

Op woensdag 20 maart wordt de nieuwe campagne Limburg Openhartig gelanceerd bij Grenswerk in Venlo. Het doel van deze campagne, opgezet door veertien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg, is om het gesprek over mentale gezondheid te stimuleren en het taboe rond dit onderwerp te doorbreken.

 

Veel mensen die te maken hebben met psychische problemen vinden het moeilijk om hierover te praten uit angst voor onbegrip of veroordeling. Limburg Openhartig wil hier verandering in brengen door meer openheid te creëren.

 

Limburg Openhartig

 

Het kick-off evenement op 20 maart belooft interactief te zijn. Zowel inwoners als professionals uit de regio worden uitgenodigd om deel te nemen. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt tussen 17.00 en 20.00 uur, wordt het belang van openheid over mentale gezondheid ervaren. De toegang is gratis en er wordt gezorgd voor hapjes en drankjes.

 

In de komende periode zal de campagne op verschillende manieren aandacht besteden aan mentale gezondheid. Op de website limburgopenhartig.nl kunnen bezoekers openhartige verhalen lezen van Limburgers die hun ervaringen delen. Deze verhalen zullen ook verspreid worden via een regionale sociale mediacampagne. Daarnaast biedt de website tips voor het voeren van openhartige gesprekken en feitelijke informatie over mentale gezondheid. Bezoekers kunnen ook online hun eigen ervaringen delen.

 

De campagne omvat ook kleinschalige activiteiten verspreid over de regio in de komende drie jaar. Limburg Openhartig is een gezamenlijk initiatief van veertien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg en heeft als doel om een inclusief Limburg te creëren waarin iedereen zich vrij voelt om over zijn of haar mentale gezondheid te praten.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

Bibliotheek Gennep biedt veilige wifi via Publicroam voor online verbinding zonder zorgen. Gratis account aanmaken via app of website. Werkplekken, studieplekken en printservice beschikbaar...

Gemeente Gennep

Noord-Limburg introduceert nieuwe fietsroutes langs de Maas, waar fietsers kunnen genieten van historie, natuur en religie. Met 18 routes variërend van kort tot lang,...