Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Nieuwe fietsknooppuntenkaart

Omruilactie: voor 1 euro in het bezit van een nieuwe fietsknooppuntenkaart

 

 

Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft de nieuwe fietskaart uitgebracht welke te koop is bij de verschillende VVV-winkels en –agentschappen in Noord- en Midden – Limburg. De kaart is ook te verkrijgen in de webshops van Liefdevoorlimburg en VVV Midden-Limburg.

 

 

Het fietsnetwerk in Noord- en Midden-Limburg bestaat nu ruim 20 jaar. Gedurende deze jaren is er veel veranderd aan het fietsnetwerk – er zijn veel routes gewijzigd en veel knooppunten toegevoegd. De routes zijn aangepast aan de wensen van de fietsers van deze tijd – ze lopen door mooiere gebieden, over veiligere (fiets-)paden, langs leuke bezienswaardigheden en ze komen langs terrasjes waar het heerlijk toeven is.

 

 

Zie ook:
– Fietsend de boer op in Peel en Maas
– Ga toch fietsen!
– Limburg prolongeert 4* fietsstatus
– Fietsend de boer op in Horst aan de Maas
– Internationale Maasfietsroute officieel geopend
– Nieuwe fietsknooppuntenkaart Noord- en Midden-Limburg

 

 

Gedurende het najaar en de winter is het Routebureau dan ook druk bezig met verbeteringen in het netwerk en worden er wijzigingen in het netwerk aangebracht. Ieder jaar brengt het Routebureau een nieuwe fietskaart uit waar deze wijzigingen op staan vermeld. Ook worden de informatiepanelen in het veld vervangen met de juiste informatie. Dit alles om ervoor te zorgen dat fietsers de route goed kunnen blijven volgen.

 

 

Tevens is er ook dit jaar weer een omruilactie. Fietsers die een oude kaart, uitgegeven door het Routebureau (jaargang 2010-2017), hebben, kunnen deze kaart omruilen voor een nieuwe fietskaart (2018) met € 1,95 korting. De nieuwe kaart kost dan slechts € 1,00. Omruilen kan bij een van de VVV’s in Noord- en Midden-Limburg.

 

 

De fietsknooppuntenroutes zijn onverminderd populair. Dat merkt ook Leisure Port, de organisatie achter o.a. www.liefdevoorlimburg.nl en de app Liefde voor Limburg. Er zijn zo’n 150 fietsroutes te raadplegen waarbij de knooppuntenroutes verruit het meest populair zijn.

 

 

Routebureau Noord- en Midden-Limburg

 

 

Het Routebureau staat garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel fietsroutenetwerk en bevordert het gebruik van recreatieve routes door bewoners, dag- en verblijfstoeristen. Dit doet zij door het onderhoud van het routenetwerk voor fietsers, wandelaars en ruiters en de productie van actuele routekaarten. Ook kan het Routebureau horeca- en verblijfsrecreatiebedrijven adviseren op het gebied van fietsvriendelijkheid. Het routebureau werkt samen met de Stichting Promotie Noord- Limburg, VVV Midden-Limburg, NLW Buitenbeheer, Routepunt Zuid-Limburg en het Fietsplatform in het realiseren van haar doelstellingen.

 

 

Verwant

Gennep

In aanloop naar de negende editie van de Simac Ladies Tour in Gennep verkende TC Gennep het parcours met enthousiaste wielrenners, terwijl wielervereniging Groenewoud...

Culthis

De podcast Culthis start het nieuwe seizoen met een sprankelende line-up van intrigerende verhalen over kunst, geschiedenis en cultuur in en rondom de Nederlandse...

Gennep

Op zondag 2 juli zal de Niederrheinischer Radwandertag plaatsvinden, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Niederrhein Toerismus. Deze populaire fietstochten vinden dit jaar al...

Gemeente Gennep

Volgens recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek, zitten de bewoners van Gennep in een goede positie. De gemeente Gennep biedt zeven...