Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ons Plattelandsrondje

Wil jij het Land van Cuijk verkennen op unieke wijze? Bezoek dan Ons Plattelandsrondje op zondag 19 mei. Kies uit één van de vier verschillende routes – die het Verrassende PlatteLand van Cuijk heeft samengesteld – en ervaar gastvrijheid met een hoofdletter G!

 

 

Maasheggen Route

 

 

Het oudste cultuurlandschap van Nederland verkennen? Kies dan voor de Maasheggen Route, waarbij je het hele gebied doorkruist dat door Unesco de biosfeerstatus heeft gekregen. Een fietstocht van 54 kilometer, die eenvoudig in kleinere blokken op te hakken is. Niet alleen het landschap is indrukwekkend; je komt bijvoorbeeld ook langs het eeuwenoude klooster in Sint Agatha.

 

 

Voor de kinderen is er op deze route ook van alles te doen, zoals een ponyritje bij Equicentrum Sprong vooruit.

 

 

Beerse Maas Route

 

 

Breng jij het liefste tijd door op of aan het water? Dan is de Beerse Maas Route een aanrader. Je fietst langs de Kraaijenbergse Plassen en bezoekt historisch Grave. En ondertussen ontdek je verrassende plekken, zoals Zorg- en Gastenboerderij ‘De Gastvrijheid’ in Velp die tegelijkertijd hun open dag organiseren.

 

 

Of je bekijkt het eens vanaf het water in een sloep of zeilboot.

 

 

De Beerse Maas Route is een tocht van 41 kilometer, die op te delen is in een brede lus rondom Grave en een lus rond Cuijk.

 

 

Boerenpeel Route

 

 

Rondom Sint Anthonis vind je de Boerenpeel Route van 34 kilometer. Deze is op te splitsen in een klein rondje langs Oploo en door het bos bij de Ullingsche Bergen. En in een langere tocht langs Overloon en Stevensbeek. Bij Distilleerderij en Fruitteeltbedrijf Van Welie ontdek je hoe de likeur van Leon van gewas tot glas gaat.

 

 

Tevens kom je langs de recent opgepimpte lunchroom Markant, waar kinderen taartjes en cupcakes kunnen versieren.

 

 

’t Broek en Raamvallei Route

 

 

Tot slot is er de ’t Broek en Raamvallei Route van 42 kilometer, die opgedeeld is in drie lussen. Rondom De Kuilen, de St. Hubertse Heide of een mooie ronde rond Haps. Dit is een absolute route voor fijnproevers, waar op diverse plekken allerlei lekkers te vinden is. Bij De Barendonk kun je daarnaast een mysterie ontrafelen, terwijl je bij De Valkhoeve je boerendiploma kunt halen en biggetjes kunt knuffelen.

 

 

Kortom: volgens de organisatie is er voor ieder wat wils.

 

 

Gratis

 

 

De activiteiten in het kader van Ons Plattelandsrondje zijn opgenomen in de gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk. Deze is in de gehele regio bij tal van (toeristische) bedrijven gratis verkrijgbaar. Je leest er daarnaast alles over op onsplattelandsrondje.nl, waar je de fietsroutes ook kunt downloaden. De routes kunnen het gehele jaar door gefietst worden.

 

 

Reacties