Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

eikpunten (wandel- en fietsroutenetwerk Noord-Limburg)
eikpunten (wandel- en fietsroutenetwerk Noord-Limburg)

Regio

Onthulling Eikpunten

In Venray is het eerste Eikpunt bij Theehuis Odapark onthuld, voorheen bekend als TOP. Deze startpunten voor verschillende routes zijn voorzien van kunstwerken en verhalen, in samenwerking met lokale horeca. Het initiatief heeft als doel recreatie te bevorderen en bezoekers kennis te laten maken met diverse gebieden en natuurlijke schoonheid van Noord-Limburg.

Het Limburgse landschap heeft er weer een attractie bij met de onthulling van de allereerste uit de serie Eikpunten in het Odapark te Venray.

 

Onder het genot van het Limburgse volkslied, waren het de wethouders en ondernemers die woensdag een betekenisvol moment deelden.

 

Eikpunten

 

De Eikpunten, voorheen bekend als de toeristische overstapplaatsen (TOP), hebben een gloednieuw jasje gekregen. Ze staan klaar om bezoekers te verwelkomen. Deze kunstwerken fungeren als de perfecte startpunten voor allerlei wandel-, fiets- en ruiterroutes die Noord-Limburg te bieden heeft.

 

Naast de onthulling van het Eikpunt zelf, werd er ook nadruk gelegd op de waarde en impact van dit project. Martijn Buijsse, wethouder van de gemeente Bergen, deelde enthousiast dat dit initiatief mensen de mogelijkheid biedt om de diverse natuurlijke parels van Noord-Limburg te ontdekken.

 

Startpunt

 

De Eikpunten vertegenwoordigen meer dan alleen startpunten voor avontuur. Ze bieden een manier om het Limburgse erfgoed nog intenser te ervaren. Dit door de recreatiedruk gelijkmatig over de regio te verdelen, bezoekers aan te moedigen nieuwe gebieden te ontdekken en de recreatie in de provincie te stimuleren. De lancering begint in Noord-Limburg, maar het doel is om dit concept verder uit te rollen door heel Limburg.

 

Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan of maak je fiets gereed, want dit weekend zijn de Eikpunten er helemaal klaar voor om ontdekt te worden. Bij alle deelnemende horecaondernemers vind je kaarten met hoogtepunten uit de omgeving en heerlijke paasacties.

 

Verwant

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gemeente Gennep

In Noord-Limburg zijn bijna 20 kilometer heggen hersteld en nieuw geplant door gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Dit herstelproject draagt bij aan...

Column

Benieuwd naar de laatste inzichten van Dwarsliggert? In zijn meest recente column Sloopkogel werpt hij een kritische blik op de delicate balans tussen vooruitgang...