Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Op zoek naar de vliegenzwam

Het natuurgebied Zwart water laat in het najaar een pracht aan natuurschoon zien, mogelijk zien we de vliegenzwam, deze veruit bekendste paddenstoel moeten we zoeken in de buurt van Berkenbomen. Maar ook tal van andere paddenstoelen laten zich wellicht van hun mooiste kant zien.

 

 

De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. De gidsen laten de wandelaars met de grote variatie van de natuur in het najaar kennismaken. De tocht gaat over stuifduinen, door het oude stadsbos, langs bestaande waterpartijen, plassen en drinkpoelen.

 

 

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 24 oktober een excursie plaats in het natuurgebied Zwart Water ten noorden van Venlo.

 

 

De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats met infobord van Het Limburgs Landschap aan de Schandeloseweg ten noorden van Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Stevig schoeisel is aan te bevelen.

 

 

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Piet Fleuren

 

 

Reacties