Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Open Atelier Route Carla Rovers uit de serie PURE EN RAW foto door Carla Rovers
Carla Rovers uit de serie PURE EN RAW foto door Carla Rovers

Regio

Open Atelier Route

Ontdek de kunstscene tijdens de Open Atelier Route van Kunstkring Sint Anthonis, waar dit jaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd met het thema “de rode draad”. Kunstenaars en gastexposanten nodigen je uit om op 21 en 28 april hun ateliers te verkennen.

Verken de bruisende kunstscene van Sint Anthonis en omgeving tijdens de langverwachte Open Atelier Route. Dit jaar viert het evenement zijn 25-jarig jubileum met het thema de rode draad.

 

Open Atelier Route

 

Op zondag 21 en 28 april, tussen 10.00 en 17.00 uur, nodigen kunstenaars en gastexposanten je hartelijk uit om hun ateliers te verkennen. Maak persoonlijk kennis en ontdek hun creatieve proces.

 

Hoogtepunten

 

Een bijzonder hoogtepunt is het indrukwekkende kunstwerk van kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek, te bewonderen in de kloostertuin. Op 28 april wordt dit meesterwerk omringd door werken van andere lokale kunstenaars.

 

Diversiteit

 

Met 17 deelnemende kunstenaars en 13 gastexposanten op 14 locaties is er voor ieder wat wils. Van schilderijen tot beeldhouwwerken, van abstracte kunst tot realistische portretten, de diversiteit en het talent van de kunstenaars zullen zeker indruk maken op het publiek.

 

Beleving

 

MFC Oelbroeck vormt het startpunt van dit artistieke avontuur. Hier kunnen bezoekers een overzicht krijgen van alle deelnemende kunstenaars en een plattegrond bemachtigen om hun route te plannen. Ook kunnen ze deelnemen aan de loterij, waarbij elk kunstwerk van deelnemende kunstenaars wordt verloot.

 

Interactie

 

Naast het bewonderen van kunstwerken en het verkennen van ateliers, kunnen bezoekers actief deelnemen aan workshops en demonstraties georganiseerd door kunstenaars. Dit biedt een unieke kans om zelf creatief aan de slag te gaan en meer te leren over verschillende kunsttechnieken.

 

Ervaar kunst van dichtbij en kom in contact met lokale kunstenaars. Voor meer informatie en updates over het evenement, bezoek de website van Kunstkring Sint Anthonis.

 

Foto: Carla Rovers uit de serie PURE EN RAW

 

Verwant

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Column

De nieuwe column Coronaboom van Dwarsliggert op GennepNews vat de discussie over een coronamonument samen. De suggestie om de paardenkastanjeboom als symbool te gebruiken...

Corona

De gemeente Gennep en Proteion Libermannhof werken samen aan een coronamonument in een park achter het zorgcentrum. Kunstenaars kunnen ontwerpen indienen tot 19 mei...

Regio

Merletcollege Cuijk ontvangt Europese uitwisselingsstudenten voor een culturele week van 13 tot 19 april. Het programma van Erasmus+ bevordert begrip en respect tussen culturen....