Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

21 april Open Landgoeddag - Landgoed en Jachtslot Mookerheide
21 april Open Landgoeddag - Landgoed en Jachtslot Mookerheide

Regio

Open Landgoeddag Mookerheide

Ontdek de hernieuwde pracht van Jachtslot Mookerheide tijdens de Open Landgoeddag op 21 april. Na jaren van zorgvuldige restauratie heropent het Rijksmonument haar deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen genieten van de jugendstil pracht, natuurlijke schoonheid en activiteiten zoals rondleidingen en pluktuinbezoeken.

Na jaren van zorgvuldige restauratie herrijst het majestueuze Jachtslot Mookerheide weer in al haar jugendstil glorie. Natuurmonumenten heeft met liefde en toewijding gewerkt aan zowel de binnen- als buitenkant van dit historische monument. Op zondag 21 april opent het haar deuren voor het publiek tijdens de Open Landgoeddag.

 

Een ware oase van natuurpracht wacht de bezoekers op Landgoed Mookerheide. Naast het betoverende jachtslot vinden we hier een bloemenpluktuin, een natuurbegraafplaats en uitgestrekte natuurlijke schoonheid.

 

De samenwerking tussen Natuurmonumenten, Jachtslot Mookerheide, Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide en bloemenpluktuin Zelfgeplukt maakt dit groene paradijs tot een gastvrije bestemming voor jong en oud.

 

Het jachtslot, een uniek Rijksmonument, ademt geschiedenis en grandeur. Het imposante trappenhuis met zijn glas-in-lood ramen is teruggebracht naar zijn oorspronkelijke pracht. En voor wie van culinaire verwennerij houdt, biedt de zijvleugel van het jachtslot een restaurant met terras.

 

Open Landgoeddag

 

Op de Open Landgoeddag krijgen bezoekers de kans om een glimp op te vangen van de prachtige interieurs. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende Hubertus glas in lood raam en het mysterieuze torentje. Een zeldzame gelegenheid, want normaal gesproken zijn deze delen van het jachtslot alleen toegankelijk tijdens speciale evenementen.

 

Voor wie op zoek is naar rust en verbondenheid met de natuur, biedt natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide een serene laatste rustplaats. Tijdens de Open Landgoeddag worden rondleidingen gegeven waarbij bezoekers alles te weten kunnen komen over natuurbegraven en het proces van het kiezen van een natuurgraf.

 

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers zich onderdompelen in de pracht van de pluktuin Zelfgeplukt. Hier kunnen ze genieten van biologische groenten uit de gerestaureerde kassen en zelfs prachtige boeketten plukken in de zomermaanden.

 

Toegang tot dit alles is gratis op de Open Landgoeddag, die plaatsvindt op zondag 21 april van 11.00 tot 16.00 uur. Bezoekers worden aangemoedigd om per fiets of te voet te komen om optimaal te genieten van al het moois dat Landgoed Mookerheide te bieden heeft.

 

Binnen bij Jachtslot de Mookerheide

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Heijen

Honden hebben een buitengewoon talent voor snuffelen, en laten we eerlijk zijn, wie kan ze dat kwalijk nemen? Voor onze harige vrienden is snuffelen...

Column

In de column Trefpunt op Gennep.News beschrijft Dwarsliggert de recente gebeurtenissen in Milsbeek, waar de aankoop van 't Trefpunt door de gemeente Gennep tot...

Column

De nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News verkent het opvallende idee om een verlaten kerk in de gemeente Gennep om te vormen tot een...