Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Pijnloos onderzoek bij beknelde zenuw

Met een pijnloos onderzoek direct weten wat er aan de hand is? Dat kan op het CTS-spreekuur van Maasziekenhuis Pantein. CTS is de afkorting voor het Carpale Tunnelsyndroom. Hierbij is er sprake van een beknelde zenuw in de pols.

 

 

Vooral ’s nachts kan door vervelende tintelingen in de vingers de nachtrust flink verstoord worden. Ook bij andere handelingen zoals fietsen, autorijden, stofzuigen ontstaan vaak hinderlijke tintelingen, pijn en doofheid. Soms is er zelfs sprake van krachtsverlies.

 

 

Pijnloos onderzoek

 

 

Een afspraak op het CTS-spreekuur begint met een gesprek met de neuroloog. Aansluitend volgt er een echo van de pols om de diagnose vast te stellen. Neuroloog Anke Snijders:

 

 

Echografie is een snel en pijnloos onderzoek voor de patiënt waarbij we goed kunnen zien of de zenuw in de pols verdikt is. In enkele gevallen doen we nog een aanvullend onderzoek om CTS met zekerheid vast te stellen.

 

 

Tijdens dezelfde afspraak is vaak direct een behandeling mogelijk. Snijders:

 

 

Na het onderzoek bespreken we de bevindingen en de verschillende behandelmogelijkheden met de patiënt. Bijvoorbeeld een pijnstillende en ontstekingsremmende injectie, het aanmeten van een polsspalk of een operatie. Behandeling met een injectie of polsspalk kunnen we direct toepassen. Als een operatie nodig is, krijgt de patiënt een verwijzing voor de orthopeed. In dat geval wordt de patiënt in het Maasziekenhuis behandeld door specialisten van de Sint Maartenskliniek.

 

 

Voor een afspraak op het CTS-spreekuur is een verwijzing van de huisarts nodig.

 

 

Foto: Neuroloog Anke Snijders onderzoekt via echografie of de zenuw in de pols verdikt is, fotografie: Maasziekenhuis

 

 

Reacties