Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Saskia Borgers legt ten overstaan van gouverneur Emile Roemer de eed af. Foto Björn Frins
Saskia Borgers legt ten overstaan van gouverneur Emile Roemer de eed af. Foto Björn Frins

Regio

Dijkgraaf Saskia Borgers geïnstalleerd

Saskia Borgers is geïnstalleerd als dijkgraaf van Waterschap Limburg, met een focus op samenwerking en het verbinden van het waterschap met de samenleving. Ze benadrukt het belang van gezamenlijke inspanningen bij waterbeheer en zal actief buiten de deur zijn om verschillende perspectieven te verzamelen.

Saskia Borgers heeft haar intrede gedaan als de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Limburg, na haar installatie op woensdag 21 februari. Deze ceremonie vond plaats tijdens een bijzondere bijeenkomst van het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg, gehouden in het waterschapshuis te Roermond.

 

Gouverneur Emile Roemer, commissaris van de koning in Limburg, stond aan het roer van de installatie.

 

In haar inaugurele toespraak benadrukte Borgers het belang van samenwerking als een van haar kernpunten in haar toekomstige rol. Ze streeft ernaar om het waterschap nauwer te verbinden met de samenleving en verklaarde vastberaden te zijn om een dijkgraaf te zijn voor alle Limburgers.

 

“We hebben elkaar nodig!” aldus Borgers:

 

“Zowel op regionaal als op Euregionaal niveau. Niet alleen tijdens periodes van wateroverlast, maar ook bij het verbeteren van de waterkwaliteit en het aanpakken van de gevolgen van klimaatverandering.”

 

Gouverneur Emile Roemer noemde deze uitdagingen in zijn toespraak “mooie uitdagingen” voor Limburg op het gebied van water. Hij moedigde de nieuwe dijkgraaf aan om deze uitdagingen samen met bestuurders, medewerkers en partners aan te pakken, aangezien water een dynamisch onderwerp is dat voortdurende aandacht vereist.

 

Borgers riep op tot de solidariteit die de afgelopen jaren is ontstaan bij waterproblemen, met de intentie om niet tegen, maar met water te leven.

 

“Leven met water betekent ook dat we gezamenlijk onze ruimte kunnen herinrichten met slimme combinaties.”

 

Om deze ruimte opnieuw in te richten, is het essentieel om alle perspectieven te kennen. Daarom zal Borgers de komende maanden veel buiten te vinden zijn, luisterend naar waar samenwerking mogelijk is, met collega-overheden, agrariërs, bedrijven en terreinbeheerders.

 

De 54-jarige Borgers werd in november voorgedragen door het algemeen bestuur als dijkgraaf van Waterschap Limburg. Voorheen werkte ze als organisatieadviseur en combineerde ze dat met haar werkzaamheden als lid van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Haar carrière kent diverse functies in het publieke domein.

 

Nieuwe dijkgraaf: Saskia Borgers voorgedragen

 

Foto: Björn Frins

 

Verwant

Regio

Limburg heeft besloten de samenwerking met Arriva voort te zetten. De provincie handhaaft de concessie onder bestaande voorwaarden, die vertrouwelijk blijven, tot het contract...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...