Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Berita Cornelissen overhandigt sleutels Elzendaalcollege-Metameer

Gennep

Sleuteloverdracht Elzendaalcollege-Metameer

Berita Cornelissen draagt na 30 jaar het rectoraat van Elzendaalcollege-Metameer over aan Elke Oegema tijdens een sleuteloverdracht, terwijl ze afscheid neemt van de school die haar nauw aan het hart ligt. De fusie van deze middelbare scholen in Boxmeer markeert het begin van een nieuwe fase voor de regio.

De scholen Elzendaalcollege en Metameer zijn sinds 1 augustus samengegaan. Berita Cornelissen, de rector die al 30 jaar betrokken was bij deze school, heeft donderdag de sleutels overhandigd aan de nieuwe rector, Elke Oegema.

 

“Na 30 jaar voel ik mij nog steeds verbonden met deze school. Maar nu is het tijd voor een nieuwe rector. En wacht mij een nieuwe uitdaging.”

 

Op donderdagmiddag waren alle medewerkers van Elzendaalcollege-Metameer uitgenodigd voor een speciale kennismakingsmiddag. Ze hadden workshops en leerden elkaar en de verschillende schoolgebouwen beter kennen. De workshops werden gegeven door collega’s!

 

Deze middag was echt de aftrap van de fusieschool, en het hoogtepunt van de dag was de sleuteloverdracht. Berita Cornelissen gaf symbolisch de sleutels over aan Elke Oegema.

 

Vrijdag 27 oktober neemt Berita Cornelissen officieel afscheid van Elzendaalcollege-Metameer. Het is een emotioneel moment, want deze school betekende heel veel voor haar.

 

Ze was niet alleen een rector, maar ook een lerares in biologie en wiskunde. Ze was zelfs medeoprichter en directeur van de jenaplanlocatie in Boxmeer. En sinds 2017 zette ze zich samen met haar collega’s in voor de regio. Berita:

 

“Bij elke nieuwe ontwikkeling stond het kind bij mij centraal.”

 

Foto: Veronique Slenders

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...