Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Speelschip voor kinderen Maasziekenhuis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft de kinderen van Maasziekenhuis Pantein – via een donatie – verblijd met een heus speelschip. Dit bijzondere, interactieve speeltoestel met enkele beeldschermen is mobiel. Het is dus te verplaatsen naar verschillende plekken op de afdeling Kind óf elders in het ziekenhuis.

Jubileum Kinderfonds
Het schip vloeide voort uit een donatie eind vorig jaar van het toen 30-jarige Kinderfonds. Dit gebeurde in het kader van de hieraan verbonden jubileumactie onder de naam ‘Een droomplek voor ouders en kind’. Daarbij werden onder meer ziekenhuizen uitgedaagd om een origineel idee te bedenken om een ‘Droomplek voor ouders en kind’ te realiseren.

Eigen ontwerp
Dat originele idee kwam van pedagogisch medewerkster Berry Geurts van het Maasziekenhuis, daarbij gevoed door de kinderen en ouders van de afdeling. Zij tekende het schip voor de kinderen. Het bedrijf Kiddieland uit Beugen gebruikte dat als basis om het speeltoestel te produceren. Berry maakte met de kinderen van de afdeling en haar team een ware happening van de onthulling van het schip.

De onthulling door de kinderen werd bijgewoond door General manager Erny Frowijn-Boots en Angela Bonen van het Ronald McDonald Huis Nijmegen en Paul Hutten van Kiddieland.

Ronald McDonald Kinderfonds
Ronald McDonald Huizen bieden uitkomst aan ouders en familieleden van ernstig zieke kinderen met een ‘thuis ver van huis’, vlakbij het ziekenhuis. In een Ronald McDonald Huis blijft de gezinssituatie zo normaal mogelijk. Familieleden kunnen op bezoek komen. Broertjes en zusjes kunnen ook blijven logeren. Meer weten over het kinderfonds van Ronald McDonald? www.kinderfonds.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Vrijdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gennep

Ondernemers in de gemeenten Bergen, Gennep en Land van Cuijk willen de verduurzaming op de bedrijventerreinen in de drie gemeenten versnellen.     Daartoe...

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Peter Stevens (63) uit Vortum-Mullem wordt door het Gennepse CDA voorgedragen als nieuwe wethouder. Nadat Rob Peperzak een paar weken geleden te kennen heeft...