Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

VIDEO: Stalbrand in Siebengewald

Een zware stalbrand met 10,000 geiten in Siebengewald is nu onder controle. De oorzaak wordt onderzocht, en de toestand van de dieren is nog onduidelijk. De brandweer en hulpdiensten hebben snel gereageerd.

Een verwoestende brand in een geitenstal in Siebengewald met naar schatting 10.000 geiten is door de heldhaftige inzet van de brandweer inmiddels onder controle. De vlammenzee brak uit omstreeks 14.00 uur aan de Beekheuvel, en de situatie blijft zorgwekkend voor de dieren.

 

De brandweer van Bergen reageerde onmiddellijk op de alarmerende oproep en schaalde de situatie op naar GRIP-1. In dit cruciale moment werden ook hulpkorpsen uit de omliggende regio’s geactiveerd, samen met de snelle reactie van andere hulpdiensten, waaronder ambulances en politie-eenheden.

 

Brandhaard

 

De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft met klem een oproep gedaan aan omstanders en nieuwsgierigen om niet naar de plaats van de brand te komen. Bovendien wordt aan bewoners in de nabijheid dringend geadviseerd om deuren en ramen gesloten te houden om mogelijke rookverspreiding te minimaliseren.

 

 

Geiten

 

Rond half vier in de middag bracht de brandweer een zucht van opluchting door te melden dat de brand onder controle was. De vlammenzee had zich gelukkig beperkt tot één van de vijf stallen op het complex. Echter, ondanks de intensieve inzet om de vuurzee te bedwingen, blijft het lot van de 10.000 geiten in de stal onduidelijk.

 

Het is nog te vroeg om te speculeren over de oorzaak van deze verwoestende brand, maar de autoriteiten hebben reeds aangekondigd dat een grondig onderzoek zal worden ingesteld om de exacte toedracht te achterhalen.

 

Update

 

Eén van de vijf stallen is helemaal in de brand opgegaan, maar er is goed nieuws: volgens de brandweer is er geen enkel geitje gewond geraakt door het vuur.

 

De brandweer zegt dat de brand begon terwijl er gewerkt werd op het dak van die ene stal die helemaal is afgebrand. En vijf mensen moesten worden gecheckt door de dokter omdat ze misschien te veel rook hebben ingeademd. Waarschijnlijk waren dat de mensen die op dat dak aan het werk waren.

 

Bèh! Zoveel geiten wonen er in Gennep

 

Video: Peter Gommans

 

Verwant

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...

Regio

Saskia Borgers is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor het Waterschap Limburg, bevestigd door het unanieme besluit van het algemeen bestuur op 29 november 2023....

Gennep

Veiligheidsregio Limburg-Noord blust met succes de denkbeeldige Wild Fire tijdens een grootschalige oefenweek, waarbij Defensie cruciale bijstand verleent. Het uitgebreide scenario omvatte natuurbranden, luchtvaartincidenten...

Regio

Toerisme in Limburg bloeit op, met een recordaantal van 4.2 miljoen gasten in 2022, een stijging van 15% ten opzichte van 2015. De provincie...