Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fieldlabs Noord-Limburg organiseert op 20 maart 2024 een Studentenchallenge in het teken van plantaardige voeding, voedselverspilling en voeding en beweging
Fieldlabs Noord-Limburg organiseert op 20 maart 2024 een Studentenchallenge in het teken van plantaardige voeding, voedselverspilling en voeding en beweging

Regio

Fieldlabs Noord-Limburg

Noord-Limburg bereidt zich voor op de Studentenchallenge van Fieldlabs op 20 maart 2024, gericht op plantaardige voeding, voedselverspilling en beweging. Vijf onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om concrete oplossingen te bedenken voor bedrijfscases van regionale partners.

Op 20 maart 2024 staat Noord-Limburg in vuur en vlam, want de Studentenchallenge van Fieldlabs Noord-Limburg gaat weer van start! Deze keer is het thema gericht op de toekomst van voeding en gezondheid.

 

Met een knipoog naar een groenere toekomst. De focus ligt op plantaardige voeding, voedselverspilling en de connectie tussen voeding en beweging.

 

De derde editie van deze spetterende challenge belooft jonge, energieke breinen van verschillende onderwijsinstellingen uit de regio samen te brengen. Met een blik op de toekomst en een vleugje ondernemerschap gaan zij de uitdaging aan:

 

Concrete oplossingen bedenken voor prangende vraagstukken uit de praktijk.

 

De bedrijven die de uitdagingen aandragen, zijn geen kleintjes. Het zijn Van der Valk Hotel Venlo, Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking, en Hutten Catering. Deze bedrijven laten de studenten niet alleen zien wat de uitdagingen zijn, maar bieden ook een podium voor de beste ideeën.

 

De bruisende activiteit zal plaatsvinden op de Campus van Maastricht University in Venlo, waar jonge denkers en doeners samenkomen om de toekomst van voeding te herdefiniëren.

 

 

Vanaf 08.30 uur zullen de studenten zich onderdompelen in deze stimulerende omgeving, klaar om de uitdagingen van de dag aan te pakken. Om 17.30 uur worden de winnaars bekendgemaakt, klaar om de wereld te veroveren met hun innovatieve ideeën.

 

Fieldlabs Noord-Limburg

 

Achter deze uitdagende Studentenchallenge staat Fieldlabs Noord-Limburg, een samenwerking tussen overheid, onderwijs en het mkb in de regio. Met de focus op vijf verschillende gebieden zetten zij zich in voor de ontwikkeling en groei van de regio.

 

Door de brug te slaan tussen onderwijs en het bedrijfsleven, dragen zij bij aan een gezonde toekomst voor Noord-Limburg.

 

Ben jij een jonge denker met een passie voor voeding en gezondheid? Dan is de Studentenchallenge van Fieldlabs Noord-Limburg jouw kans om je stempel te drukken op de toekomst!

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Gemeente Gennep

Defensie bespreekt uitbreidingsplannen voor vliegbasis Volkel en De Peel in het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie. Gemeente Gennep uit zorgen over leefomgeving. Meer informatie...

Gemeente Gennep

Gennep organiseerde de Regiodag Noord-Limburg met trots en enthousiasme. De dag stond in het teken van samenwerking en regionale trots.

Gemeente Gennep

De Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 toont aan dat de fysieke en mentale gezondheid van jongeren in Limburg verslechtert, met een toename van stress, ongezond gedrag...