Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Subsidie 80 jaar vrijheid
Subsidie 80 jaar vrijheid

Regio

Subsidie 80 jaar vrijheid

In het kader van de herdenking van 80 jaar vrijheid zullen er in 2024 en 2025 diverse activiteiten plaatsvinden in de Euregio Rijn-Waal. Voor deze ondersteuning wordt in beide jaren een bedrag van €30.000,- beschikbaar gesteld. Deze bijdrage kan ook worden gecombineerd met financiering uit het KPF-Fonds.

In het kader van de herdenking van 80 jaar vrijheid zullen er in 2024 en 2025 diverse activiteiten plaatsvinden in de Euregio Rijn-Waal.

 

In beide jaren stellen zij een bedrag van €30.000,- beschikbaar voor deze ondersteuning. Organisatoren hebben ook de mogelijkheid om deze bijdrage te combineren met financiering uit het KPF-Fonds.

 

Activiteiten die grensoverschrijdend zijn opgezet en waarbij zowel Nederlandse als Duitse deelnemers uit het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal betrokken zijn, komen in aanmerking voor deze regeling. De precieze voorwaarden zijn te vinden op de website van de Euregio Rijn-Waal.

 

80 jaar vrijheid

 

Alle evenementen die in het kader van 80 jaar vrijheid worden georganiseerd, zullen online te volgen zijn via facebook.com/euregiokalender. Organisatoren kunnen hun bijeenkomsten aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie@euregio.org.

 

De Euregio Rijn-Waal hoopt dat deze activiteiten zullen bijdragen aan het versterken van de band tussen de inwoners van de regio en het bevorderen van begrip en verstandhouding over grenzen heen.

 

Op 14 februari 1945 werd de gemeente bevrijd tijdens Operatie Veritable. Volgend jaar is het dus 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. En dat gaan ze in Gennep niet zomaar voorbij laten gaan. De culturele en erfgoedorganisaties zijn nu al druk bezig met het samenstellen van een speciaal programma om dit te herdenken.

 

Jaar lang stilstaan bij vrijheid

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Milsbeek

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Het onderzoek richt zich op trillingsgevoeligheid...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....