Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Subsidie van Euregio voor Mini-projecten

De Commissie voor Grensoverschrijdende Verstandhouding heeft aan drie projecten in de gemeente Gennep een subsidie toegekend.

 

 

  • Grensoverschrijdende evenementenreeks “Reformatorinnen” georganiseerd door KulTOURbühne Goch en Stichting Johannes Engelen uit Gennep (gesubsidieerd met € 1000).
  • Ondersteuning van het Platform Cultuurhistorie Maas en Niers Gennep voor de publicatie van een Nederlands-Duitstalige brochure met routebeschrijving in het land van Maas en Rijn. Duitse partner is de Tourist Information Xanten (gesubsidieerd met € 1000).
  • Ondersteuning van een internationale jeugdactiviteit in het kader van “200 jaar Harmonie Unitas et Fidelitas Gennep” in juni 2018 waaraan Nederlandse en Duitse jeugdgroepen deelnemen (gesubsidieerd met € 1000).

 

Wie komt in aanmerking?

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt deze projecten in het kader van „People to People“ met middelen uit het EU-programma INTERREG V A Duitsland-Nederland. Naast de grotere „People to People“-projecten (t/m € 25.000 subsidie) worden de zgn. mini-projecten in dit programma met max. € 1.000 gesubsidieerd. Grensoverschrijdende scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen, seniorenuitwisselingen of gezamenlijke activiteiten van bijvoorbeeld politie, brandweer en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor deze subsidievormen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Svenja Arntz (Tel. 0049-2821-793012) of Astrid Hubbers (Tel. 0049-2821- 793019).

 

 

Zie euregio.org/peopletopeople voor meer informatie.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 21 februari 2018.

 

 

Reacties