Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

tekenalarm teek tekenbeet
tekenalarm teek tekenbeet

Regio

Tekenalarm

Tekenalarm: De Week van de Teek zet de spotlight op tekenbeten en Lyme. Stigas organiseert spreekuren en polls voor preventie. Voorlichting en bescherming staan centraal in de strijd tegen deze kleine, maar gevaarlijke beestjes.

Tekenalarm! Deze week staat in het teken van de teek! Ja, je hoort het goed, die kleine rakkers die zomaar uit het niets opduiken en voor heel wat ellende kunnen zorgen.

 

Jaarlijks worden maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van tekenbeten. En weet je wat nog schrikbarender is? Ongeveer 27 duizend mensen krijgen de gevreesde ziekte van Lyme door zo’n beet. Gelukkig wordt er deze week extra aandacht besteed aan het voorkomen van deze vervelende beestjes en hun nare gevolgen.

 

Tekenspreekuur

 

Stigas organiseert het ‘Tekenspreekuur’, waar deskundige Mirjam de Groot al jouw prangende vragen beantwoordt over het voorkomen van tekenbeten en de gevaren van ziekten zoals Lyme en tekenencefalitis. Je hoeft geen afspraak te maken! Bel gewoon naar 06 20 09 66 79 tussen 09.00 uur en 10.00 uur van maandag tot en met vrijdag.

 

Week van de teek

 

Deze week staat bol van de activiteiten rondom teken. Van voorlichting op websites en in nieuwsbrieven tot aan infokaarten voor anderstaligen. Dus duik in de wereld van de teek en zorg dat je goed voorbereid bent op je volgende avontuur in de natuur!

 

Tekenbeet

 

Hoe herken je nu eigenlijk een tekenbeet? Nou, dat rode ringetje dat verschijnt op de plek waar je gebeten bent, is vaak een duidelijk signaal dat er iets mis is. En vergeet niet, na een bezoek aan de natuur is het altijd verstandig om jezelf, je partner, je kinderen én je huisdieren grondig te controleren op deze kleine beestjes. Dus, onthoud: voorkomen is beter dan genezen!

 

Lyme

 

De ziekte van Lyme, overgebracht door tekenbeten, vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Met zo’n 27 duizend gevallen per jaar in Nederland alleen al, is het belangrijk om te weten hoe je tekenbeten kunt voorkomen en herkennen. Het tijdig verwijderen van een teek en het alert zijn op symptomen zoals een rode ringvormige uitslag zijn cruciaal in de strijd tegen deze verraderlijke ziekte.

 

Verwant

Heijen

Werknemers bij Essity in Heijen dreigen met een staking vanwege een loonconflict. Ze eisen 6,5% loonsverhoging, terwijl Essity slechts 4,5% biedt. Het conflict escaleert...

Heijen

Werknemers bij Essity Heijen leggen het werk neer om een hoger loon te eisen, maar hun verzoek van 6,5% wordt afgewezen. De vakbond FNV...

Gemeente Gennep

Gennep en Land van Cuijk leiden een zorgrevolutie met het Integraal Zorg Akkoord. Het plan omvat meer lokale hulp, betere samenwerking tussen zorgverleners en...

Gemeente Gennep

De vaccinatiegraad tegen mazelen in Gennep is gezakt onder de kritische grens, waardoor een nieuwe uitbraak dreigt. Kinderartsen doen een dringende oproep aan ouders...