Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Theaterfestival Cirque de la Lune in Kasteeltuinen Arcen

Een sfeervolle zomeravond vol theater en muziek in de tuinen rondom Kasteel Arcen.

 

 

Op zaterdagavond 21 juli is Kasteeltuinen Arcen het groene podium voor kleinkunst, theater en muziek. Een bont gezelschap van nationale en internationale acts zijn de hele avond te bewonderen op verrassende locaties in de tuinen rondom Kasteel Arcen. Naast kleinkunst, theater en cabaret is er ook een muzikaal programma.

 

 

Acts

 

 

Bezoekers worden in de tuinen getrakteerd op een vijftiental acts zoals steltenlopers, jongleurs, acrobaten en theatervoorstellingen. Dit jaar is er veel aandacht voor acrobatiek. Zo laat het duo Triali uit Georgië hun show ‘Flip, Flop, Fly’ zien, een trampoline act waarbij op vier meter hoogte spectaculaire salto’s en sprongen worden gemaakt. ‘Vertical Dance’ gebruikt de muren van Kasteel Arcen als ondergrond voor een adembenemende show en de trapeze act ‘Omnivolant’ tornt met de zwaartekracht in hun vliegende trapezoïde. Naast acrobatiek zijn er ook diverse komische theatervoorstellingen zoals ‘Hirondelle’, waarin de beslommeringen van het personeel van een crêpes restaurant centraal staan.

 

 

Ook de kleinkunst mag uiteraard niet ontbreken tijdens het Theaterfestival.

 

 

Verschillende rondlopende acts zoals steltenlopers en muzikanten maken een rondgang door de tuinen. Aan de rand van evenemententerrein het Toernooiveld is een sfeervol plein ingericht waar onder het genot van een hapje en een drankje genoten kan worden van muziek. Op het podium staan de Space Age Travellers geprogrammeerd.

 

 

Tussen de optredens door zorgt een DJ voor een zomerse sfeer. Foodtrucks de Red Baron en Lekker (K)eten zorgen samen met een cocktailbar voor de innerlijke mens.

 

 

Muzikaal programma

 

 

In de subtropische kas vertolken Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix op intieme wijze hun favoriete songs uit de jaren ’80. Op het podium bij het Toernooiveld staan The Space Age Travellers. Dit trio brengt een repertoire dat klinkt als een klinkende reis door de tijd. verwacht dansbare grooves, romantische melodieën en intrigerende soundscapes. De huis-DJ draait tussen de optredens door gezellige plaatjes.

 

 

Zinderende finale

 

 

Aan het einde van de avond, als de duisternis is gevallen nemen de acts het publiek mee naar het Toernooiveld waar Vuurcompagnie Eyeburn zal zorgen voor zinderende finale. In dit slotstuk komen Kung Fu, de tango en acrobatiek voorbij flitsen terwijl de temperatuur aanzienlijk stijgt.

 

 

Theaterfestival Cirque de la Lune is een sfeervolle zomeravond uit voor jong en oud. De poorten van het park openen om 19:00 uur voor het publiek, de afsluiting zal plaatsvinden tussen 23:00 uur en 23:30 uur.

 

 

Kasteeltuinen Arcen

 

 

Theaterfestival Cirque de la Lune vindt plaats op zaterdagavond 21 juli van 19:00 tot 24:00 uur. Tickets voor het evenement zijn te koop aan de kassa of kasteeltuinen.nl. Er zijn ook combitickets verkrijgbaar waarmee bezoekers zowel overdag als ’s avonds het park kunnen bezoeken. Voor seizoenkaarthouders gelden speciale tarieven. Honden zijn niet toegestaan tijdens dit evenement.

 

 

Reacties