Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Visit Gennep

Gemeente Gennep

Toerisme en Recreatie in Noord-Limburg

De acht gemeenten in Regio Noord-Limburg hebben een nieuw Actieprogramma Toerisme en Recreatie aangenomen. De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray zullen de komende drie jaar gezamenlijk werken aan de uitvoering van dit programma.

De acht gemeenten in Regio Noord-Limburg hebben een nieuw Actieprogramma Toerisme en Recreatie aangenomen. De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray zullen de komende drie jaar gezamenlijk werken aan de uitvoering van dit programma.

 

Het hoofddoel van de regio is om, samen met partners, de vrijetijdssector in Noord-Limburg te laten groeien en bloeien. De vrijetijdssector is van groot belang voor de economie en werkgelegenheid in de regio. In het programma is de focus verschoven van toerisme als doel op zich naar toerisme als middel. Het genereren van meer uitgaven door bezoekers is niet langer het enige doel, maar het belangrijkste is nu het positieve effect dat dit heeft op de toeristische sector en Noord-Limburg als geheel.

 

Daarnaast richten de gemeenten zich niet alleen op inkomend toerisme, maar ook op recreatie voor de eigen inwoners. Dit streven biedt niet alleen economische waarde, maar ook toegevoegde waarde voor de omgeving en de bewoners in de Gezondste Regio.

 

Janine van Hulsteijn, wethouder en verantwoordelijk voor Toerisme en Recreatie in de gemeente Gennep, legt uit:

 

“Het nieuwe actieprogramma is tot stand gekomen na interviews en sessies met ondernemers en andere belanghebbenden in de sector. De samenwerking tussen gemeenten en ondernemers is verder versterkt. We hebben nu een plan waar we gezamenlijk aan werken en dat gedragen wordt door alle betrokkenen.”

 

De regio wil samen met ondernemers Noord-Limburg verder ontwikkelen op toeristisch en recreatief gebied, en dit ook landelijk en internationaal promoten. Dit wordt bereikt door het faciliteren van projecten op het gebied van dagrecreatie, verblijfsrecreatie en het stimuleren van samenwerkingen.

 

Vitale vakantieparken

Het project vitale vakantieparken is een voorbeeld van een initiatief dat uit dit programma is voortgekomen. Ongeveer dertig ondernemers hebben al profijt gehad van dit programma en hebben hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren, wat heeft geleid tot een verhoging van de kwaliteit.

 

Noord-Limburg heeft veel prachtige plekken die met de juiste marketing onder de aandacht kunnen worden gebracht bij zowel de bewoners als toeristen, zowel nationaal als internationaal.

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...