Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Truckrun Boxmeer

Regio

Truckrun Boxmeer gaat door

De Stichting Truckers GKB is blij dat de Truckrun ondanks de strengere verzekeringsregels kan doorgaan. Het evenement is geliefd bij de inwoners van Boxmeer en trekt ook deelnemers uit omliggende gemeenten, zoals Gennep.

 

De aanpassingen in de regels hebben gezorgd voor enige zorgen, met name met betrekking tot de verantwoordelijkheid bij incidenten tijdens de rit.

 

Om de veiligheid te waarborgen, heeft de Stichting Truckers GKB maatregelen genomen. Bijrijders worden gevraagd alleen een begeleider mee te nemen als dit echt nodig is. Bovendien is het streng verboden om op het bed van de truck te zitten zonder goedgekeurde gordel en de juiste verzekering.

 

De stichting zal hier strikt op toezien en biedt tevens een taxibusje aan waar bijrijders en hun begeleiders eventueel in kunnen meerijden.

 

Het ongeval in Salland vorig jaar, waarbij een begeleidster van het bed gleed en gewond raakte, heeft geleid tot strengere polisvoorwaarden van de verzekeraars. Deze incidenten hebben de noodzaak benadrukt om de veiligheid tijdens de Truckrun te waarborgen en vergelijkbare voorvallen te voorkomen.

 

Naast maatregelen voor de begeleiders gelden er ook regels voor de chauffeurs. Zo mogen zij geen familieleden meer meenemen tijdens de rit. Transportbedrijven worden gevraagd vrachtwagens met minimaal drie zitplaatsen in te zetten, zoals vuilniswagens, verhuiswagens en brandweerwagens.

 

Op deze manier hoopt de Stichting Truckers GKB een veilige en verantwoorde deelname aan de Truckrun te garanderen.

 

De samenwerking in de regio speelt een belangrijke rol in het succes van de Truckrun. Vrachtwagenchauffeurs, cliënten en transportbedrijven uit Gennep dragen enthousiast bij aan het evenement. Deze samenwerking zorgt voor een brede deelname en betrokkenheid van de regio.

 

De Truckrun biedt mensen met beperkingen de mogelijkheid om te genieten van een speciale rit, terwijl vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven hun steun en enthousiasme tonen.

 

Met de nodige maatregelen en inachtneming van de strengere verzekeringsregels hoopt de Stichting Truckers GKB op een succesvolle en veilige editie van de Truckrun in Boxmeer, waarbij iedereen kan genieten van een geweldige ervaring op zondag 17 september.

 

 

Foto: facebook.com/truckrunboxmeer

 

Verwant

Gennep

Arts Bakkers van Hier, de populaire broodbakker met vestigingen in Ottersum, Gennep en Bergen, breidt haar activiteiten uit naar Noord-Brabant met de opening van...

Gennep

Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant, de drie grote werkgevers in de regio Noord-Limburg en Noordoost-Brabant, hebben hun krachten gebundeld met Gilde Opleidingen om...

Gennep

Wesley, een vrolijke bewoner van Dichterbij in Gennep, heeft onlangs zijn grootste wens laten uitkomen: een ritje maken in een politieauto! Met loeiende sirenes...

Gennep

Daisy houdt van zwemmen en dankzij een speciale stretcher kan ze nu nog meer genieten van haar favoriete activiteit. Het zwembad Pica Mare in...