Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Uitwisselingsstudenten Merletcollege
Uitwisselingsstudenten Merletcollege

Regio

Uitwisselingsstudenten Merletcollege

Merletcollege Cuijk ontvangt Europese uitwisselingsstudenten voor een culturele week van 13 tot 19 april. Het programma van Erasmus+ bevordert begrip en respect tussen culturen. Leerlingen van 4 havo en 5 vwo fungeren als gastgezin voor buitenlandse leerlingen om internationale vriendschappen te stimuleren.

Het Merletcollege in Cuijk staat voor een spannende week. Van 13 tot 19 april ontvangen ze uitwisselingsstudenten van verschillende Europese scholen voor een geweldige tijd. Eerder waren de leerlingen van Merletcollege al te gast bij die scholen in oktober.

 

Met dit programma van Erasmus+ leren studenten over verschillende culturen, talen en tradities. Dat helpt om begrip, tolerantie en respect te bevorderen.

 

Uitwisselingsstudenten

 

Meer dan 110 leerlingen van 4 havo en 5 vwo zijn gastgezin voor buitenlandse leerlingen. Zo kunnen zij het echte Nederlandse leven ervaren. Elk groepje heeft een eigen programma, op school en daarbuiten. Ze gaan ook op uitstapjes naar Amsterdam, de Efteling en Nijmegen.

 

Op maandagavond is er een speciale avond in de Schouwburg Cuijk. Iedereen is welkom: leraren, leerlingen en ouders van 4H en 5V. Buitenlandse leerlingen laten daar hun cultuur zien.

 

Op donderdag geven onze leerlingen en de internationale gasten workshops over hun land en cultuur. Dat is voor leerlingen van jaar 1 en 2. Zo komen veel leerlingen in contact met buitenlandse studenten.

 

De deelnemende scholen zijn:

 

  • Slezske gymnasium, Opava, Tsjechië
  • 2o geniko lykeio neas Magnisias, Volos, Griekenland
  • Ozel Ilgi Fen Lisesi, Izmir, Turkije
  • LXXV LO Im. Jana III Sobieskiego, Warschau, Polen
  • Karlovacka gymnazija Sremski Karlovci, Nove Sad, Servië
  • Abusu ikastola, Bilbao, Spanje (Baskenland)
  • Liceo P. Nervi G. Ferrari, Morbegno, Italië

 

Verwant

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gemeente Gennep

Op 16 mei 2024 organiseert vakbond FNV een informatieve avond in Cuijk om jou bij te praten over de prangende kwesties van energie armoede...