Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verloren in de Viller Mühle

Regio

Verdwaal mee in het grensgebied

In het boek “Verloren in de Viller Mühle” van Marieke Nillesen lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Alles draait om een oud karakteristiek gebouw: de Viller Mühle dat op een steenworp afstand van Gennep ligt, maar dan aan de Duitse kant. Lees er alles over op www.Gennep.News.

Stiekem heeft Marieke Nillesen, geboren en getogen in Boxmeer, altijd al schrijfster willen worden. Als kind al zat ze met haar beste vriendin in het magazijn achter de winkel van de ouders van dat vriendinnetje, ieder in een kartonnen doos en gaven urenlang elkaar briefjes door, steeds elkaars verhaal en zinnen afmakend.

 

https://www.facebook.com/marieke.nillesen/posts/1172834422879459?__xts__[0]=68.ARAqBk2X-mmwtYREfrfHIfXqdJU3Mg3WV6oZZkCW1UPyS1eDRDAlHTko4cyTYVpSNj8n6JWujIZJYLFhFLCreqtvAgUC7U-PfRMfmJ_TkpQ2hpDsId264yNtNJXyoHanQtLp3SkJHDvNn64Nd0m1ByHTsf6OBkJQ1zSBUVFRkJ2THlaDGgC_HQ&__tn__=-R

 

Dat waren hele gelukkige momenten. Ruim 20 jaar later, na een mislukte carrière bij de Arbeidsinspectie, een burn-out en een verhuizing naar een oud tolhuis in het kleine Duitse dorpje Hassum, zijn aarzelend de eerste woorden op papier gekomen van haar debuut roman: Verloren in de Viller Mühle.

 

Viller Mühle

 

In het boek lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Alles draait om een oud karakteristiek gebouw de Viller Mühle dat op een steenworp afstand van Gennep ligt, maar dan aan de Duitse kant. De verschillende personages in het boek zijn fictief, het gebouw bestaat echt. Ieder jaar met Pinksteren bijvoorbeeld is er een open dag en kun je er rondleidingen krijgen.

 

De eigenaar van de Viller Mühle, der wahnsinnige Puppenspieler heeft in het gebouw een grote verzameling aan speelgoed en de inboedels van winkels uit de dertig en veertiger jaren tentoongesteld en kan er ontzettend geestig over vertellen.

 

De foto op de omslag van het boek is gemaakt door de buurman. Samen hebben schrijfster en fotograaf de Facebookpagina Verloren in de Viller Mühle opgericht. De bedoeling is dat de fotograaf iedere maand een foto aanlevert en dat Marieke daar dan een kort verhaal bij schrijft, om dit vervolgens te posten. Een interessant project waar beide erg naar uitkijken.

 

https://www.facebook.com/verlorenindevillermuhle/posts/2078464142470907?__xts__[0]=68.ARCKztKwBS4vGDtb-ZNRTiFF83puLLMUyuHpCptNyv861xrQfU6u0bV6qVd3KRBITNEeFsVJ_qvyLNd7iLXQDmWksP_uEY-BlpyAdjDIJ76tOBbg8zLTlFLVCCmDrVq3fFzKMDEr_5H1uQH3_Huy5Aykn-HYhcBDMGKQmIik_Pj9w78bD1AEpg&__tn__=-R

 

Als onderwerp zal waarschijnlijk de natuur en het weer vaak terugkomen, daar laten ze we ons namelijk graag door inspireren.

 

Het boek Verloren in de Viller Mühle is te koop in de regionale boekwinkels, Mus en Co in Gennep en via de website van Marieke Nillesen.

 

Verwant

Culthis

Het audioprogramma Culthis 2.0 wordt verspreid via YouTube en kan onder meer vanaf de website van GennepNews worden beluisterd. In de april-uitzending o.a. Marieke...

Gennep

Diverse bewoners van de zorgcentra van Pantein in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn op zoek naar...