Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Verken de grensregio

De gemeenten Gennep, Bergen, Boxmeer, Cuijk, Goch en Weeze hebben tijdens de Touristikmesse in Kalkar de eerste vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes zijn in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders ontwikkeld.

 

 

Door: Frans Thonen, foto: Gemeente Weeze

 

 

De bezoekers van de beurs toonden zich enthousiast over de routes. Vooral omdat ze via het nieuwe Duitse knooppuntensysteem in Kreis Kleve lopen. Dit knooppuntensysteem sluit aan en is vergelijkbaar met het Nederlandse systeem. Uiterlijk eind april 2019 zijn de rood-witte knooppuntenbordjes in Kreis Kleve te volgen.

 

 

 

 

De lengte van vijf wandel- en fietsroutes varieert van 30 tot 80 kilometer en elke route heeft een eigen thema:

  • Fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied
  • Fietsen langs het oorlogsverleden
  • Ansichtroute
  • Op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje
  • Walk of Food

 

 

Folders van de diverse routes zijn op te vragen bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk via dynamicborders.eu of info@rbtlandvancuijk.nl. In 2019 en 2020 worden nog eens vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders.

 

 

Foto (vlnr): Theo Ghijsen (Stadt Goch), Jacomijn Visser (project Dynamic Borders, Bergen), burgemeester Ulrich Knickrehm (Stadt Goch), Khalid Rashid (Gemeinde Weeze), burgemeester Karel van Soest (Boxmeer), Marie-Christin Bauer (Gemeinde Weeze), burgemeester Ulrich Francken (Gemeinde Weeze), Silke Schmitz (Stadt Goch), burgemeester Wim Hillenaar (Cuijk) en Klaudia Gärmer (Gemeinde Uedem) zijn verrast door de grote belangstelling voor de vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

 

 

Reacties