Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Meerdere doden bij brand in bejaardentehuis in Bedburg-Hau
Meerdere doden bij brand in bejaardentehuis in Bedburg-Hau

Regio

Vier doden bij brand Bedburg-Hau

Vier mensen zijn omgekomen bij een brand in een bejaardentehuis in Bedburg-Hau, Duitsland. Meerdere anderen raakten gewond, waaronder een brandweerman en een politieagent. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door de autoriteiten. Meer informatie op Gennep.News.

Een tragische gebeurtenis heeft zich voltrokken in Bedburg-Hau, een plaats nabij de grens met Heijen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In de vroege uren van maandagochtend brak er een verwoestende brand uit in een bejaardentehuis, waarbij vier mensen het leven lieten.

 

Het nieuws werd bevestigd door de Duitse politie, die tevens meldde dat er meerdere gewonden vielen als gevolg van de brand.

 

De situatie was bijzonder ernstig toen de brand uitbrak in de nacht van zondag op maandag. Volgens een woordvoerder van de politie was de brandweer geconfronteerd met een uiterst kritieke situatie toen ze rond 05.00 uur ter plaatse arriveerden. Omroep WDR meldde dat de brandweer zelfs ruiten moest inslaan om bewoners te kunnen redden.

 

Naast de tragische verlies van vier levens, zijn ook verschillende mensen gewond geraakt bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Eén persoon verkeert zelfs in levensgevaar, terwijl een brandweerman en een politieagent ernstige verwondingen hebben opgelopen. Vijftien anderen liepen gelukkig lichtere verwondingen op.

 

De evacuatie van het bejaardentehuis was een noodzakelijke en complexe operatie. In totaal moesten 46 bewoners in veiligheid worden gebracht.

 

De autoriteiten zijn momenteel bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand in Bedburg-Hau en trachten te achterhalen hoe deze tragedie heeft kunnen plaatsvinden.

 

Verwant

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gennep

Het fietspad op de Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt verkeert in slechte staat, een zorgwekkende situatie voor scholieren die dagelijks passeren. Goof Teunissen heeft...

Gennep

Zondagavond heeft zich opnieuw een incident voorgedaan bij accureparatiebedrijf KWS Seuren aan de Stiemensweg in Gennep. Gelukkig kon de brandweer snel ter plaatse zijn...

Gennep

Ontdek de geheimen van droge heidebeheer tijdens een lezing door Harry Bussink van Limburgs Landschap op 18 april. Hij belicht uitdagingen zoals cultuurhistorie en...